Birden çok daha fazla vBulletin forum adminliği yapıyorum. Hiçbirinde bugüne kadar stabil vBulletinlerde server load sorunu yaşamadım. yaşayanların ise herşeyden önce kendi serverlarına bakmalarını tavsiye ederim.
Bazı kısa başlıklar verecem onlara dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız.
Php , linux için yazılmış özel bir yazılımdır en perfonmanslı şekilde linux makinalarda çalışır.
Plesk windows serverlar için yazılmış bir control panelidir linux makinalarda tam randıman alamazsınız.
Server configurasyonunuz ve optimizasyonunuzun gerçekten işi iyi bilen birisi tarafından yapılması gerekmektedir.
Dikkatle takip ediyorum ve sorun yaşayanların 95%'i türk datacenterları ve kusura bakmayın ama işini yeterince iyi bilmeyen server managerları kullanan kişilerde oluyor. Benim server ın üzerinde en ufak load sorunu yokki ayyas'ın kodu fazlasıyla modifiye edilmiştir. Sadece forum ana sayfasında bile 25 query kullanmasına rağmen loadlar o kadar düşük seviyedeki şaşırırsınız.
Gerçi yeni server aldım. Cuma günü geçiyorum neden çünkü bir hızlanma bekliyoruz sitede 1 ay içinde. Peki neden bu hızlanma olmadan yeni server ı aldım çünkü ben hiçbir zaman bu kadar uğraştığım sitenin sorun yaşamasını istemem. Çıkacak sorunların hepsini önceden hesaplıyarak değişim yaparım.
Birçok defa daha önce belirttiğim gibi webmaster lık kolay değildir. Maddi manevi birçok şey vermeniz ve güne göre değil 1 ay sonrasına göre hareket etmeyi gerektirir.
Sunuda belirteyim. Tüm ajaxlar aktif bir şekilde kullanıyorum ki test forumumda gittikçe daha fazla ajax ekleme üzerine testler yapmaktayım.
Yani kısaca vBulletin'in server load sorunu yoktur. Serverlarında sorun olanların sorunu vardır.