[I]
Bu sorunun cevabını vermek aslında çok da basit değil. Yaklaşık 1 buçuk yıldır Adsense kullanıcısıyım, daha fazla kazanabilmek için birçok yol denedim ve bu denemelerim, "deneyimleri" de beraberinde getirdi. Anlatayım biraz.
Google Adsense forumlarında, "özgün içerik"in Adsense açısından çok yararlı olduğunu ve kazançlarda artış sağladığını belirten birçok yazıya rastlanılabilir ancak ben bu söylenilenlerin hiçbirine katılmıyorum. En büyük örneğini de bu blogumdan verebilirim. Bildiğiniz üzere yaklaşık 2 buçuk aydır bu blogda kendi özgün içeriklerimi sizinle paylaşıyorum, hiçbir yerden alıntı filan yapmıyorum ama gelin görün ki kazançlarım berbat. Tık başına aldığım ortalama ücret 0.01$ - 0.02$ arası. Yani özgün içeriği ben eliyorum. Google Adsense kazançlarında artış sağlama konusunda efsane olan "özgün içerik" aslında efsaneden öte hurafe. En azından benim gözlemlerime göre durum bu.
Arkadaş eline sağlık güzel yazı emek harcamışın teşekkür ederim ama şurda sanki yalnış bilgilendirme var.
Özgün içerik ile daha fazla kazanılır değil.Adsense içerik hedefli reklam gösterdiği için senin içeriğinin özgün olması yetmez özgün ama sağlam getirisi çok olan reklamları çıkartıcak içerik olması gerekiyor.Blog'unda eften püften , bu gün ne yaptığından falan bahsedersen olmaz (yapıyorsun demiyorum) ki bir sene yada daha uzun bir süre siteni devamlı güncel tutup özgün içerik ekledikten sonra google sana değer verir ve seni belli bir seviyeye getir buda senin ziyaretçi artışınla dengeli olarak bir tıklama artışı gösterir.Bu yüzden özgün içerik geliri arttırma konusunda etkenlerden biridir.Umarım anlatabilmişimdir.