gnydgn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Hava"yı neden "hariç" ilan ediyorsunuz ki? Bir ordunun hava gücü, artık en önemli gücü oluverdi. ABD, Türkiye'ye savaş açsa karaya mı apırlık verir sanıyorsunuz; gelir havadan dağıtır tesisleri. Biz kabullensek de kabullenmesek de durum bu. Neden kandimizi kandırıyoruz ki?

Irak'ı örnek vermişsin de, adamlar petrol için girdiler mi? Evet. İstediklerini alıyorlar mı? Evet. Var mı ötesi? Adamlara boşu boşuna süper güç demiyorlar. Katiller, adiler, şerefsizler, karliamcılar ama maalesef süper güçler.

Bize yansıtılanlara bakmayın sadece arkadaşlar. Dünyada Türkiye'yi süper güç olarak gören ya da "Türkiye'nin korkulacak derecede güçlü bir ordusu var" diyen yok maalesef. Birçok kez "güven" konusunda tatmin olmak için bizi kandırıyorlar.

Gönül istemez miydi süper güç olalalım? İsterdi ama istemekle olmuyor maalesef.
Ben ilk mesajımda sadece kara gücünü baz alarak konuştum, öyle değil mi? Amerika'nın karada bir hiç olduğundan bahsettim. Başka bir hususta iddiam olmadı. Şu konuda da sana katılıyorum, bizim ülkemiz askeri güce büyük paralar yatırıyor ki yatırması da lazım, ama kimse sanmasın ki, diğer ülkelerle kıyas yaparsak aramızda uçurum var, bugün Amerika, Rusya es geçersek ciddi anlamda bizden daha çok askeri gücüne para yatıran ülkeler var.