Hayırlı olsun osman ama vps ve vds lerde desktop makineler daha verimli çalıştığını söyleyebilirim daha önce yurtdışında denedim pek olumlu sonuç alamadım ayrıca tahminen 20 vps yerine 40 vps acılacaktır .
Vps vds makinelerde raid 5 10 kullanmakda ne kadar güvenilir ki elektirik kesintilerinde disk yanmaları raid bütünlüğünün bozulması kaçınılmaz oluyor.
Herşeye rağmen hayırlısı olsun.
Merhaba Harun..
Öncelikle Bu tür büyük sunucular almamızdaki temel nedenlerden biri Virtuozzo ve Parallels’dir.. Desktop makinelerde daha verimli çalıştığını hangi belgeye veya bilgiye dayanarak söylediğini bilmiyorum ama Virtuozzo manual dosyasını okursan orada önerilen sistem gereksinimlerinde asla desktop CPU ya rastlayamazsın. Normalde zaten her zaman dediğim gibi bu iş Desktop CPU larda yapılmaz.. Ancak piyasada rekabet yaratan fiyatlandırma yapabilmek adına hemen başlar başlamaz 4000-5000$ verip böyle sunucular almak anlamsız olur bu seferde rekabet edemeyiz. Dediğim gibi Desktop değil Gerçek sunucu ile yapılır Virtuozzo sistemi
RAID5 yada RAID10 değil RAID50 kullanıyoruz RAID50 ye biçilen veri kaybı hatası veya sorunu milyon küsur saatte 1 dir. Yabancı forumlarda arattığın zaman zaten görürsün bu konu ile ilgili dokümanları RAID yapılımı da software olarak değil 450$’lik profesyonel bir kart yarımı ile yapılmaktadır.
Bu konular ile ilgili biraz daha araştırma yapmanı öneriyorum. Elektirik gitmesi ile RAID50 dizinleri bozulmaz. Aynı anda birden fazla disk yandığında da bozulmaz.
Bu işin Desktop OEM sunucular damı yoksa Büyük Xeon sunucularda mı yapılır konusundaki düşüncen içinde yurt dışında verimli çalışmadığını söylemişsin sanırım kullandığın donanımla ilgili bir sorun yaşamış olmalısın asla bu sunucular normal OEM sunucularla aynı kefeye konulamaz sunucunun üretiliş amacı zaten bellidir sunucu bilgisayar olmak için üretilmiştir. Kullandığımız QuadCore CPU sunucuların üretiliş amacı da masa üstü bilgisayar işlemcisi olarak üretilmesidir. Biraz daha iyi araştırmanı tavsiye ederim