Uplink 1 in ulaşabileceği en son nokta 160 Mbit olduğu için saldırının ne kadar geldiğini Bizim network dan deyilide MARS tarafındaki network dan görebiliriz. Ancak normalde 150K PPS den daha büyük paket görmemiştim bugüne kadar 450 ilk kes gördüm hatta ve bu saldırı karşısında diğer sunucularda ping ms değerlerinde 1ms bile oynama olmaması hoşuma gitti doğrusu Nixcon zamanında 150K pps paket gelince network down olurdu

Veya LOSS dan kullanılamaz hale gelirdi.
Juniper konusunda giriş seviyesinde kullanılan bir cihaz o MARS telekom u ziyaret edenler arka taraftaki network odasını görmüşlerdir Büyük müşterilerine Uplinkler oradan gelir ancak biz kendi Routingimizi kendimiz yapıyoruz Mars yapmıyor sadece belirli iplerde bu işi MARS yapıyor..
Juniper EX-series Web Device Manager gibi Yinede Networkun bu denli sağlam olmasında MARS’ın rolü büyük tabi ki.. Zaten ayarlamaları yapan Selçuk bey
Konunun farklı şeylere çekilmesini istemiyorum arkadaşlar bir saldırı yapıldı ve bu durumdan herhangi bir zarar görmedik. Yapan kişinin onu çok rahat bulabileceğimizi gösterebilmek amacı ile yazdığım bir konu bu umarım tekrar yaşanmaz hiç bu tür işlerin arkasından koşturacak zamanım yok
Herkese teşekkür ediyorum ama geçmiş olsun dileği iletilecek bir durumda yok hiçbir şekilde bir zarar verilemedi.
Konu içinde gelen botnet boyutunu küçük bulan arkadaşlarımız lütfen PPS yi biraz araştırın bugün Türkiye de birçok veri merkezi 100K PPS de cacık olur yani network deki tüm sunucular 1 sunucuya gelen saldırı yüzünden loss ve lag a girer. Örnek: 5$ ye Ethernet kartı satılır 1Gbps lik.. ve yine 1050$ ye Ethernet kartı satılır oda 1Gbps lik üzerinden ikisi de 1gbps hızında veri geçirir birinin daha pahalı olmasındaki sebep üzerinden çok daha fazla paket geçiriyor olmasıdır.
Normal Türkiye de piyasada dedicated satan arkadaşlarımız misal sunuculara 3$ lik Ethernet arktı takar yada onboard olan Ethernet kartlarını kullanırlar.. 5K PPS de Linux ise bu Ethernet kartlarında PTLINK hatası gelmeye başlar load düzgündür netstat da ip yoktur her şey doğal görünür ama internet e çıkamaz.. Ptlink hatası nedeni o kadar fazla paket geliyordur ki onları kabul edemiyordur ethernet