Slm arkadaşlar. Bir forumum var. ve kayıtlı olmayan kullanıcılar konuyu ve linkleri göremiyor. Buraya kadar herşey normal. Normal kayıtlı üyeler forumda gerek linkleri gerek konuyu herşeyi görebiliyor. Fakat google arama botları konuyu indexleyemiyor galiba. Çünkü alt kısımda bulundukları konum belirlenemiyor. Ve işin garip tarafı site indexlerim günden güne azalıyor. 24.000 lerde olan indexim şimdi 13.000 lerde. Botları kayıtlı kullanıcı yapmak için aşağıdaki gibi herşeyi sorunsuz olarak yaptım. Ama sonuç en alttaki resimdeki gibi oldu. Acaba google beni indexliyormudur yoksa indexlerim günden güne azalacakmı. Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
1-) includes/init.php indirin Dreamweaver veya frontpage gibi bir editörle acıp 3.6.4 de yaklaşık 432. satırda 3.5.4 te ise 403 satırda (satırlar farklılık gösterebilir) Bunu bulun PHP- Kodu:
if (!empty($db->explain))
Üstüne ekleyin PHP- Kodu:
if ($is_bot == 1) { $vbulletin->userinfo['usergroupid'] = 2; }
Alttaki resimde görüldüğü gibi dosyayı kaydedip ftp'den includes içerisine geri atın 2-) Admincp >> Plugins & Products>> Ürün Yöneticisi>> İçeri alın (import edin) product-memberbot.xml Sitenizi kayıtlı olmayan üyeler mesajları göremeyecek sekilde ayarlayın ve bundan sonra online listesinde baktıgınızda botlarınız hata almıyorsa sorun yok demektir. indir