ilgine teşekürler. mesajımda belirttiğim gibi return url ile bir sorun yok. random password üretebilirim satın alan kişinin ip' si ile bağlantılı bir password üretebilirim vb. bunuda o sayfada gösteririm. db'ime eklerim vb. sorun return url' ye email bilgisi gelmiyor. o bilgi paypalda kalıyor. paypal bana alıcının emaili üzerinden, alındı bilgisini mail atıyor. yanılıyorsam düzeltin. bundan dolayı password vb. bilgileri mail atmak (eğer paypalın böyle bir servisi yoksa ki olabilidiğince dikatli araştırdım göremedim) için geriye kalan tek yöntem de mail server üzerinde custom bir autoresponder oluşturmak. örneğin "Notification of payment received" subjectli mesaj geldimi sende şu maili yolla gibi. ama yapılandırılması sınırlı bir hosting üzerinde servis verdiğim için öyle şansım da gözükmüyor. yine yaptığım araştırmada ücretli custom autoresponder servisi veren bazı siteler buldum. bir tanesi direk paypal ile çalışma prensibini açıklamış.
http://www.aweber.com/article-paypal.htm
mailimden vazgeçtikten sonra (ki bu ziyaretçilerim ve alıcılarım için çok güvenilir olmayacaktır) ücretsiz custom autoresponder veren mail servisi bulmak çok zor değildir. hatta gmail' in filtrasyonlarıyla bile halledilir (bi ara biraz incelemiştim. yanılıyor olabilirim)
teşekürler
serdar