Türkiyede Web'e yatırım yapacak yatırımcı eksikliği had safhada. Paralı kesim de bilgisiz olunca,nete yatırılan parayı geri-dönüşümsüz ve yetersiz görüyor. Aksine yurtdışında durum çok farklı..
Yurt dışında web projelerini vakıflar, özel şirketler destekliyor. girişimciler webde kaliteli proje bulmak için çalmadık kapı bırakmıyor, oysaki bizim dev şirketlerimiz bile daha yeni yeni internet ile tanışıyor, yatırım yapmak bi tarafa kendi kurumsal sitelerini bile daha yeni oluşturuyorlar.
iyi proje iyi para olmadan asla hayat bulamaz, bazıları iyi proje için çok paraya ihtiyaç yoktur diyor, oysaki gözümüzün önündeki bütün iyi projeler büyük sermayelerle hayata geçmiştir. Youtube 1 milyon dolara hayata geçmiştir, google keza aynı şekilde. Bugün hangi Türk şirketi yada girişimcisi bir internet projesine 1 milyon dolar yatırıyor hadi onu geçtim hangi şirket internetten kazandığını internete yatırıyor? bir elin parmaklarını geçmez benim bildiğim bir tek NOKTA şirketi bunu yapıyor.
Ben küçük değilim aslında biz küçüğüz, benim katetmem gereken çoook yol yok aslında bizim katetmemiz gereken çoook yol var.
Yanlız değilsin.