her ne kadar serbest piyasada olsa hakkından fazlasını almak haramdır
Arkadaşım niye insanın sabrını zorluyosunuz olayı farklı boyutlara getirmeyin Ne alakası var şimdi haramla helalle biz dedikmi helal veya haram boşu boşuna post kasmayın.! Ayrıca haram veya helal onu sen değil Allah bilir.
Serbest piyasa, ürünün fiyatının alıcı ve satıcının karşılıklı olarak anlaşmasıyla belirlendiği, arz ve talebine hükümet tarafından müdahale yapılmayan bir piyasadır (bkz: arz ve talep). Fakat, her ne kadar serbest piyasa, hükümetin arz, talep veya fiyatlar üzerine herhangi bir müdahale yapmamasını gerektirse de, tüccarların birbirlerini zorlamamasını ya da
aldatmamasını da gerektirir. Bu yüzden tüm alım ve satımlar gönüllü olarak yapılır.
Kaynak:
Serbest piyasa - Vikipedi
Konu normalde biraz daha uzun, ben bizi ilgilendiren kısmını aktardım. Bilmeyenler öğrensin serbest piyasa ekonomisi nedir, rekabet kurumu nedir, niçin gerektiğinde şirketlere davalar açarlar vs vs..
Bak orda yazıyor gönüllü olarak diyor.. isteyen alır isteyen almaz. Tekelmi buda fiyatlar belli bi düzende olacak. Aldatma olayına gelincede ben bu fikre katılmıyorum. Neden diceksin serbest piyasa adı üstünde isteyen istediği fiyata çalışır.
Son yorumum ayrıca bana ders vermeye çaba göstermene gerek benim hayatım olmuş ticaret ömrümü yedi bu ticaret ömrümü