Şu an yazılımcılara çok ihtiyaç duyuluyor ama o kadar çok insan olursa gerçekten yazılım sektöründe kişi başına düşen gelir çok az olur.Bir şeyden ne kadar çok olursa değeri de o kadar az olur.Bunu şu örnekle daha iyi anlayabiliriz ; bu sene toprak çok iyi mahsül verdi ve domates çok oldu, ne oldu pazardaki değeri düştü,neden çünkü çok var.

Yazılımcıyı da bu şekilde düşünürsek çok olduğunda satılmayacağından, (eskiden filmlerde görürdük) onlarda bir bir sebze meyve gibi denize atılacak.
Yani 10 sene sonrasına bakarsak sanırım durum vahim, gerçi bütün sektörlerin durumu vahim...

Başka yönden bakarsak, her işletme kendine ait bir yazılımcı barındırır.Bu yazılımcılar yılda bir işletmeye çözümler sunar( envanter prog. , giriş çıkışların kontrol edilebileceği programlar. vs ms. ) Bu da 450 liraya çalıştığımız klasik ofis işlerine döner.
Ben mi çok karamsarım bilemiyorum ama her yönden kötü...
Bizim ülkemizde bilim adamlarına bile doğru düzgün değer verilmezken, yazılımcılara değer verilmeyeceğini düşünüyorum.
( bu arada saat 04:26 - ben akşam altıdan beri işyerindeyim, maaşımda 10 yıl sonra muhtemelen yazılımcıların kazanacağı para kadar : )