HitcH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Madem %25 kesinti yapıyor senin makinan, o zaman yedek makina alırsın, diğer sunucudan da yedek alırsın. Sorun olduğunda aktarırsın. Sanırım öyle bir durum olsaydı 3 gün boyunca sunucu kapalı olmazdı.
Yedek makine alırsın derken? Normal makinesiyle birlikte, 1 tane daha mı çalıştıracak eş zamanlı olarak? Bunu mu kastediyorsun? Aynı anda 2 tane birden makine çalıştıracak yani, hatta "cluster" yapıcak.

Peki bunun maliyetinden haberin var mı? Aynı anda 2 tane eş sunucu çalıştırmak ne kadara mâl oluyor bunu biliyor musun? Belki bu dediğini yaptığında maliyetlerin altından kalkamayacak? Bu şekilde çalışan kaç tane hostingçi var, gösterir misin? Piyasanın belki %2'si cluster yapıyordur, geri kalanlar tek makine üzerinden çalışıyor.

"Orası beni ilgilendirmez, banane maliyetinden, ben aldığım hizmete bakarım" diyorsan, şimdi verdiğin paranın en az 2 katını vermen gerekir aynı hizmeti almak için. Verir misin? Hiç sanmıyorum. Sen versen bile, diğer müşteriler vermez. Gene maliyeti çıkmaz cluster'lı çalışmanın.

Eğer donanımsal probleme dahi tahammül edemiyorsan, cluster'lı çalışan yerlerden hizmet al, engelleyen mi var seni?

HitcH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuç olarak ne yapacağın beni ilgilendirmez, beni aldığım hizmet ilgilendirir.
Hizmet alman gerektiği konusunda itirazım zaten yok. Haklısın, seni aldığın hizmet ilgilendirir. Ama bir de insaf ve anlayış kavramları vardır. Herşey para, herşey hizmet demek değildir. Yeri geldiğinde, problem oluştuğunda -mesela bu olayda olduğu gibi tamamen donanımsal bir problemde- anlayışla karşılayıp, problemin çözülmesi için kendini paralayan insanları sabırla beklemek gerekir.