Facebook 17 yaşında bi üni öğrencisi tarafından geliştirilmiştir. Son yıllarda popüler oldugu için developer kadrosuna yeni isimler katılmıştır.
Bu kadar mı türk düşmanı olunur. Türkiyede okadar değerli profesyonel yazılımcılar var. En basiti WOW yapay zeka uzmanı ( adını hatırlamıyorum ) bir türk.
yazılım hakkında bişiy bilmeden çok şey konuşuyosunuz kusura bakmayın...
1- facebook'u yaratan kişi Mark Zuckerberg bu sistemi 20 yaşında üniversitede kendi üniversitesi içinde mesajlaşma sistemi olarak yarattı.
Sadece kişilerin mesaj yazıp yolladığı bir ağ idi. üni ler arasında hızla yayıldı.
2- Ali Murat Erkorkmaz yarattığı Compishco yapay zekasının dan bahsediyorsan
yurtdışında eğitimler almış türkiyede sadece animasyon dizi ve reklam filmleri için bulunan bir yazılımcıdan bahsediyor olabilirsin
3- Kimin ile muhattap olduğunu bilmeden hakkında yorum yapma bence.
4- Türk Düşmanlığı - Bir türke söylüyorsun sence mantık hatası yokmu ?
Onun yerine "Sen nasıl Türksün !" , "Senin gibi türk olmaz olsun" gibi biraz daha mantıklı kelimeler kullanabilirsin
Türkiye'de çok popüler olmasa da dünyanın en büyük sitelerinden
http://www.orkut.com ve yeni nesil arama motoru
hakia Search Engine Beta
türkler tarafından geliştirildi. Ama Orkut'un geliştiricisi silikon vadisinde, diğeri New York'da yaşıyor. Yakın zamana kadar Türkiye'nin bir numaralı sosyal ağ sitesi olan Yonja'nın sunucuları da California'daydı.
Burada önemli olan venture capital desteğini alabiliyor olmak. Orkut burada olsaydı, yükselen ilgiyi karşılayacak sunucuyu bulamazdı belki. Orada birileri para verip ortak oluyor, genelde evet bunlar Yahudi'ler oluyor.
orkut.com un sahibi konyalı bir kişi idi. Hatta forumda komşusu olduğunu söylemiş bir arkadaş vardı. Orkut.com un sahibi uzun yıllardır amerikada yaşayan , amerikada yetiştirilmiştir ve google.inc de çalışmaktaydı (Halen çalışıyormu bilmiyorum). Zaten güney amerikada halen yoğun şekilde kullanılan orkut.com google group sistemine bağlı olarak çalışır.
Hakia.com amerikada yaşayan burada eğitimini almış ve burada amerikan sektörüne hizmet veren birkaç türk tarafından hevesle geliştirilmiş google'a rakibiz diyerek sadece reklam yapan fakat sonu hüsran olan bir denemedir. BETA olmaktan bir adım ileri gidememişlerdir Keşke yeni denemeler olsa. Daha ileri gidebilseler
Kendimizi başkalarının yaptıkları ile avunmak yerine kendi başarılarımızın peşinde koşmak daha doğru değilmi.
ilk eleştirilmeyi ve eleştirmeyi öğrenmek ile başlanmalı bence
EDİT: - rep veren arkadaş boncukları aradım buldum. Yıkayarak mı vereyim yoksa yıkamadan oynarmısın ?