HitcH;
Sunucuyu oyuncak gibi kullanan, kişisel bilgisayarıymış gibi programlar kuran, güvenlik duvarı ayarlarını bozup kesintilere sebep olan vb. şekilde profesyonel olmayan davranışlar sergileyerek kesintiye sebep olanları eleştirmene asla birşey demiyorum. Ama tamamen donanımsal problemden kaynaklanan ve problemin başladığı ilk anda çalışmaların başlatıldığı, sunucu Almanya'da olduğu için Almanya'daki datacenter çalışanlarının hareketlerine muhtaç kalınan ve problemin çözümü için en başından beridir çaba sarfeden insanları işlerini iyi yapmıyor olarak nitelendirip, böyle aşağılamana, daha ötesi bize hakaret etmeye hakkın olmadığını düşünüyorum.
Donanım problemi iLKServer'dan mı kaynaklanıyor? Hayır. Donanım probleminin çözülmesi için cpu/ram vb. testler yaptırılmış mı? Yaptırılmış. PSU değişikliği yapılmış mı? Yapılmış. iLKServer, üzerine düşen herşeyi yapmış mı? Yapmış. Problem çözülmediği için derhal yeni bir makine talep edilmiş mi? Edilmiş. Yeni sunucu çok kısa sürede aktif hale getirilmiş mi? Getirilmiş. Daha ne yapsın bu adamlar?
Problem başladıktan 15 dakika sonra makine mi değiştirsin? CPU/RAM vb. testler yapılmadan, direkt donanım değişikliğine mi gidilsin? Öyle birşeyi yaptırım gücünüz varsa, buyrun Netdirekt orada. Yaptırın, özür dileyeyim. iLKServer üzerine düşeni ilk andan son ana kadar yapmışken kalkıp da onu bu kadar ağır ve haksız yere eleştirmen, Şener Bey ile de en fazla 3 aydır tanışıklığı olan ve tüm tanışıklığı da 2-3 haftada bir MSN'den selamlaşmak, hâl hatır sormak olan beni de şakşakçısı olarak ilan etmen ne kadar ayıptır, ne kadar çirkindir...
Ha ama ben biliyorum ki HitcH böyle bir insan. Ne ilk bu olay, ne de son. İddialara cevap veriyor, geri kalan kısımları için yorum yapmıyorum. Çünkü gerek yok, bir faydası olmayacak nasıl olsa...