o 17 yaşındaki kişi 5 yaşında ilk programını yazmıştır.Ayrıca web archiveden bakarsan ilk geliştirdiğinde script o kadarda sağlam değilmiş.Daha sonra yahudi bir yatırımcı buda yahudi diye fikirde özgün diye buna 500,000 $ destek yapıyor.Bu gidiyor direk 125,000$ a facebook.com adresini alıyor.Daha sonra geri kalan paraylada ücretli eleman tutup scripti geliştiriyor.Yavaş yavaş yayılıyor amerikada üniversiteler arasında.Yatırımcılar reklamcılarda en iyi yapılan reklam gençlere yönelik reklamlar diyerek birçok reklam ve yatırım yapıyorlar.Daha sonra dünyanın 4 bir yanında tasarımcılar coderlar geliyor.Parasını alıp geliştiriyorlar sistemi.Bide reklam yapıyor.Yahoodan aldığın teklife burun çevirmek ile üye sayısında muhazzam bi artış oluyor.
Diğer ülkelerdede sık sık kullanılan medya reklamlarında.Hatırlarsınız her allahın günü haber sitelerinde facebook ile ilgili birçok reklam gördük.birçok televizyon programlarında facebook tartışıldı.Bizim türk milletide merak ettiği şeyin peşinden gideceği için şuanda günde 100.000 kişi üye olmaktaymış.
Zaten facebook databaseindeki kişisel bilgileri reklam şirketlerine satmak ile akıl almaz bi para alınabilir.Ama şuanda facebook düşüşte.
Facebook değilde.
Hoccam.com tarzı birşeyler yapılabilir.
Ben arkadaşın 1 kaç amatör bir araya gelip böyle büyük projeler yapamazlar demesi üzerine yazdım. Ayrıca 5 yaşında ilk programını yazdığına inanmıyorum şahsen.