berk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zekat illaki para ile verilmez, yardıma muhtaç bir ailenin çocuğunun okul masrafını karşılayabilirsiniz, giyim veya gıda ürünleri verebilirsiniz, kira borcu, bakkal borcu ödeyebilirsiniz.
Tabii bunları yaparken, ne kadar zekat vermeniz gerekiyorsa o rakam kadar yardımda yapmanız gerekiyor. Rakam büyükse, 1 kişiye yardım yapmak yerine parayı bölerek daha fazla kişiye yardım etmek daha iyidir.
İslami konularda, yakından takip ettiğim Mustafa Karataş Hocamızın web sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karataş : Hoşgeldiniz
benim dediğim durum gibi yani. bunun dışında maddi olarak zorda olan ailelerin çocuklarına yardımcı da olunabiliyor. bunu buradan kaç kişi yapabilir ya da yapar bilmiyorum ama, bir firmadan mı ne bu konuda bilgi alabiliyorsunuz.

aylık gelirinizi vs vs belirtiyorsunuz ve size bir manevi çocuk veriyorlar. çocuğu tanımıyorsunuz, size sadece resmi ve hesap numarası veriliyor.

mesela geçen sene yardım ettiğimiz kıızn kardeşi bir mektup yazmıştı ihtiyaçları ile ilgili. valla oturup ağladım okuduktan sonra. biz ayağımıza adidas ayakkabı alırken çocuk karda yürümek için bot istiyordu.

amacım duygu sömürüsü değil sadece alternatif göstermek. ilgilenen olursa firmanın bilgilerini öğrenirim..