internet information services Yani kısaltımıyla İİS windows xp profesyonel ile sunulan ücretsiz bir hizmettir. Eğer ki bilgisayarında xp pro kurulu ise zaten İİS'yi ücretsiz kurabilirsin. Yok benim makinede xp home var diyorsan bunuda kursan localhostu çalıştıramazsın..
Bilmeyenler için İİS'nin kurulumunu biraz anlatmak gerekirse;
Xp cd'nizi takın ve denetim masasından program ekle/kaldır alanına girin ve sol taraftan windows bileşenlerini ekle/kaldıra tıklayın.
Karşınıza küçük bir pencere çıkacaktır ordan internet information services (İİS) bulun ve ileri diyin işlem kendiliğinden bu sistemi kuracaktır. Daha sonra işletim sisteminizin kurulu olduğu alana girin (Hemen hemen her makinece C sürücüsüdür) ordan inetpub tıklatın açılan alandan wwwroot tıklayın ve karşınıza çıkan alan sizin localhostunuzdur. Oraya atacağınız dosyaları browserde göstermek için örnekle belirtirsek;
Diyelim ki test adında bir klasör attık ve içinde default.asp var
bunu browserde localhost/test/default.asp olarak belirtirsek browser localhostta bakar test klasörünü bulur ve içinden çağırdığın sayfayı sana görüntüler bu default.asp de olur başka bişede olabilir.