akif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
felix59, çok güzel bu yazıyı paylaştığın için teşekkür ediyorum.
biz teşekkür ederiz ne demek Google API' yi kullanan siteler meşhur MEFE script'i çıktıktan sonra amip gibi çoğaldılar.Ancak emlakharitam.com ve diğer benzerlerinin reklam mailleri bizede geldi, Ancak bu tür sitelerin yapılırken, ufak iki ayrıntıyı atlıyorlar.Birincisi şu an müşteriler sadece haritadan bulmak istemiyor.Öncelik ilanlara bakarken fotoğrafın çekmesi, sonra açıklamasının ve özelliklerinin, en sonda haritada görmek istiyorlar.İkinicisi ise şehirlerin mahallelerin, köylerinin yerlerinin tam olarak doğru olmaması, misal emlakvitrini.com, tekirdağ barbaros girdiğinizde çerkeyköydeki bir mahalleyi gösteriyor.Ancak Barbaros tekirdağ'ın bir kasabasıdır.Bu kaba bir örnek daha çoğaltılabilir.Bu tür google maps api'sini kullanan sitelerin tek faydası google tarafından indekslenirken çıkması(Şu ana kadar harita üzerinde indekslenen bir sayfa dahi denk gelmedi kendi ilimde), bu son kulllanıcı aradığında açar siteyi bakar, AAA haritada ama ben haritalı istemedim der ve çıkar yani maks. 10 sn de çıktı,Bu merkezlerde olur istanbul gibi detaylı bir şekilde değilde diğer orta ve küçük şehirlerde görüntüye yaklaşıldığında google oradaki görüntüyü göstermez/gösteremez.