Bir anda...

Herşey bir anda bitebilir,
biranda eviniz başınıza yıkılabilir,
ya siz ölürsünüz,
ya sevdikleriniz,
onların kıymetini bilin,
şimdi bilmeye başlayın hatta,
yarın çok geç olabilir,
son pişmanlık fayda etmez
ancak fatiha okumakla yetinebilirsiniz,
onun için gözünüzü kapayın ve bir an düşünün,
o kızıp bağırdığınız,sizi aylarca karnında taşıyıp vücuduyla besleyen,bağırıp çağırdığınız annenizi,
kırdığınız,vurduğunuz kardeşinizi,
karşı geldiğiniz babanızı,
kandırdıklarınızı,kırdıklarınızı,üzdüklerinizi,
düşünün bir an,
ya onlar hayatınızdan tamamen çıkarsa ve özür dileme vaktiniz bile olmazsa,
ya birdaha onlarla hiç görüşemezseniz,
ya size birşey olursa,
ya siz ölürseniz ?

16 ağustosta binlerce insan 17 ağustosu sıradan birgün olarak düşündü ve yatağa normal bir sabaha uyanmak umuduyla yattı.ne yazık ki onlar için sabah hiç olmadı ölenler,yaralananlar,evlatlarını kaybedenler,anasız-babasız kalanlar,yıkılan yuvalar,sönen ocaklar....

bu sadece 1 örnek.nice insan ölüyor her gün üzülüyorum.anlıyorum ki dünyada hiçbir şey için değmiyor kalp kırmaya ve bozgunculuk çıkarmaya.

hayatın,yaşadıklarımızın,yaşattıklarımızın anlamını iyi kavrayalım ve değerini anlayalım.değerini bilelim aldığımızın nefesin.bu nefesi,hırsla,kinle,nefretle,hile ile,haset ile,kavga,dövüş,savaş,küfür,hakaret,yalan,riya ile kirletmeyelim.ve bizimle aynı havayı paylaşan insanların havasını da kirletmeyelim bu nefesi dışarı atıp.

çok üzgünüm.neyse ki şuan duygusal bir atmosferde değilim.yoksa dayanamayabilirdim.Allah hiç kimseye böylesi büyük bir felaket yaşatmasın.kimsenin yuvasını başına yıkmasın.kimse en yakının ölüsüyle karşılaşmasın.hiçbir bebek anasız babasız büyümeye mahkum olmasın.

hiçbir mühendis ya da müteahhit malzemelerden çalarak insan hayatıyla oynamasın.hiçbir insan,kendi cebini doldurmak için başkasının hayatını soldurmasın lütfen herkes gerekli önlemleri alsın ve birdaha o kadar yıkıcı bir afet yaşanmasın.