Üzücü bir haber.Arkadaşlar arasında olur böyle şeyler ama ölümle sonuçlanması dehşet verici gerçekten.

İnsan bedeni çok hassastır.Yumruk sonrasında kafasını bir yerlere çarpmasına gerek yok.Yumruğa çarpmış kafası zaten.( darbeyi kafasına aldıysa tabi).

Gırtlağa tek vuruşla kişinin geçici nefes alamamasına ,şoka girmesine ve ölümüne sebep olabilirsiniz.Durum ciddi ise acile götürün.Başımıza çok defa gelen bu durum karşısında spor hocamız kişiyi dizlerinin üzerine çöktürüp kafasını yukarı doğru ani bir hareketle çekiyordu ve düzeliyordu kişi.Uygulamanızı tavsiye etmem boynu kırabilir kişinin felç olmasına neden olabilirsiniz.Hızlı bir şekilde acile götürmeniz daha iyi olur sanırım.

Kafaya vurulan darbe sonucunda kafatasında çatlama , kırılma yada basınç değişikliği meydana gelebilir.Sonucunda beyin zarlarında ve damarlarında yırtılma ve beyin kanaması başlayabilir.3 kez beyin travmasına sebep olmuştum.2 sinde şoka girme titreme gibi olaylar olmuştu.1 inde de geçici hafıza kaybı.( yaptığım spordan dolayı ).Kafaya alınan darbelerde doktora gitmeyi ihmal etmeyin.Alınan darbeden 1 ay sonra bile felç olma ihtimaliniz vardır.

Kalbe vurulan 1 darbe ile kalp durabilir.Böyle bir durumla karşılaşırsanız hemen kalp masaşına başlayıp 112 yi arayın ve ambulans gelene devam edin.Kaburga kırılsada devam edin..

Daha sayılabilecek çok şey vardır.Ama uzun yazı yazmışım zaten.Sonuç olarak İnsan hassas varlıktır.Sokakta silahsız dövüşmekten bile korkun.Ben hep korkardım.Ölmekten yada öldürmekten.

Konuya vah vah demektense bildiklerimi paylaşmak istedim.Okuduğunuz için teşekkür ederim.