tam yerine geldiniz

anlatacaklarımın bazılarını (anlattıklarım benim düşüncemdir-sitelerle ilgili genelde hepsi benim yorumumdur.karalamak yada övmek değildir.)
bu konudan aldım.Orayıda okumanızı tavsiye ederim.Eğer sorduğun ilan yayınlayan emlak siteleri ise bunları sırasıyla açıklayayım.
Bunlar genelde üyelik ücreti altında senelik bir ücret alırlar.Sonrada Sınırsız ilan girebilirsiniz derler.Ücretler (iyi sitelerde 400-800 arası değişir) Misal hürriyet şu an tam hatırlamıyorum ama mynet 600 küsür( iki senelik yaptık simdi 850 tuttu) milliyet-hürriyet 600 falan... Birde bunlar sağa sola reklam alır inşaat firmalarından,emlakçılardan, vs sektörle ilgili olabilecek herkesten, hürriyet ve mynet ilan giriş ekranında birde vitrin seçeneği vardır.Misal Vitrinde bir hafta gösterme 20 ytl, aramalarda zemin farklı renkte gösterme 10 ytl, dergide yayınlama 15 ytl tarzı.. Bunun haricinde genelde bu büyük emlak siteleri besin zincirine en iyi örnektir.Çünkü pramitin en üstünde ana sayfada ilan göstermek isteyen yapı firmaları vardır 2. sırada emlakçılar üye olurken para verirler. 3. sırada emlakçılar siteleri aramalarda renkli olsun vitrinde çıksın tarzı göstersin olayı vardır. 1. ve 2. kat her zaman sabittir. 3. kat olmasada olur.Bu üst seviye diye tabir ettiğim siteler birde 2. kademe var .Bunlar son kullanıcı tarafından pek bilinmeyen aradığında tıkladığı sitelerdir.(emlak.net, emlakestate, emlakjet, emlakvitrini,emlakcenter) bunlardan bazıları ilerde büyük emlak sitelerine kafa tutabilecek yapıdadır.(özellikle emlakjet,emlakvitrini) emlajet 150 ytl üyelik ücreti idi şimdi 320 olması lazım (ender hanım epey yardımcı oluyor

), emlakvitrini bedava(ajax kullandığından ve yabancı bir script i editlediklerinden dolayı -bana göre- sistemleri sürekli çökmekte), birde 3. kademe siteler var.En sevmediğim siteler, bunlara örnek vermek ayıp olur.Özetle şunlardır:Site kurulur.Sonra spam yapılarak üye toplanmaya çalışılır.Bunlar telefon yolu ilede ararlar.Gönül rahatlığı ile adını söyleyebileceğim site simdisat . com dur. Aradın anladım üye lazım.Nasıl bir mantıktırki 600 ytl yıllık ücret istersin üstelik mynet aynı fiyatta iken.Birde diyorki çok büyüyeceğiz.Şimdiki indeksi 223.000 dir.(site açılalı 3 ay oldu) Eğer Emlak ilan sitesi açacaksanız şu hataları kesinlile yapmayınız.Supersey'in sorusuna gelince, Küçük düşünüyorsanız il bazında değil bölgesel olarak düşünün,(ilde 300 emlakçı bölgede 3000 emlakçı eder, ilan sayısı olarak çok daha iyi olur).Site kurulumunda değilde komple sistem eksiksiz olarak bittiğinde spam değilde önce arayıp sonra mail atın, bir sene üyelik ücreti olmayacak, 6 ay en çok ilan yükleyene pda, vs.(örnek: emlakcenter.com).Çünkü öncelik ayak alışkanlığıdır.Mümkünse emlakçıları ziyaret edin kitap bastırın onların ilanı olan, onlara sitenizde sanal dükkan tahsis edin(dükkan vitrini olan), sitenizde kesinlikle google reklam yada benzeri reklam kullanmayın,ilan yükleme yerinde gereksiz özellik koymayınız. En az 10 fotograf, 3 video olsun, Google maps da gösterebilirse iyi olur.Aklıma gelen şu an bunlar.Son kullanıcıya yönelikte 10.000 tane broşür basıp kahvehane, bakkal, dağıtma derken eş dost arasında bölgede yayılır site(emin olun emlakçı/kullanıcı olsun muhakkak su sitede gördüm der.) Arayüz çok önemlidir kullanıcı için misal milliyet,hürriyet her yerde reklam var ancak kullanıcı için ilan no ve normal arama yeri gayet göze hitap ediyor.Tabii bu işin şu ana kadar görsel/özellik kısmı

birde bunun indexlenme ve SEO su var, zaten işin zor yanı o, onu anlatsam bu yazıdığımın 3 katı tutar.

Sadece firma emlak sitesi yazarsanız 100-500 arası iyi bir site olursa tabii satabilirsiniz. Daha sorunuz olursa seve seve cevaplarım.(şimdi diyebilirsiniz bu kadar detay nasıl olur diye- bir firmanın net ile ilgili ilan işleri, seo sudur falandır filandır 14 ayrı siteye ilan girmedir/silmedir/güncellemedir hepisini yapıyorumda ondan

- bu ara SEO ve indexlenme backlink olaylarını anlıyorum iyice çözdüm sayılır)