xlenonz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuç:Bir yükseköğretim programına yerleşemedi.
ek yerleştirmede neyin nesi :|
Ek Yerleştirme: Sınavda universiteye yerleştirileyemen kişileri Ek tercih yaparak Kontejandan boş kalmış universitelri tercih etme hakkı sunuyor..

* Ek yerleştirmede tercih yapabilme kuralları nedir?
Ek yerleştirmede adayların tercih yapabilmesi için, genel yerleştirme sınavında açıköğretim kontenjansız bölümleri hariç, herhangi bir bölüme yerleştirilmemiş olmaları gerekiyor.

* Ek yerleştirmede en fazla kaç tercih yapabilirim?
2 veya 4 yıllık bölümlerden en çok 8 tercih yapabilme hakkınız var.

* Ek yerleştirmede Tablo-3B ve Tablo4'deki kurallar nedir?
ÖSS puanıyla tercih yapacak adayların ilgili puan türündeki Y-ÖSS puanlarının, Tablo-3B ve Tablo4'teki bölümlerin taban puanına eşit veya taban puanından daha yüksek olması gerekiyor.

* Tercih yaparken dikkat etmem gereken bir nokta var mı?
Hangi bölümü tercih ederseniz edin,her bölüm için kılavuzun arka sayfalarında "Özel koşullar ve Açıklamalar" bölümünü mutlaka okuyun. Çünkü bölümlerin özel koşullarını taşımıyorsanız yerleştirilseniz bile o bölüme kayıt yaptıramazsınız. Bu da önümüzdeki yıl ÖSS'ye girmek istediğinizde puan kaybınıza neden olur.

* Ek yerleştirme işlemi nasıl yapılacak?
Ek yerleştirme işlemi, ÖSYS Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilmiş olan esaslara göre yapılacak. Bu esaslara uyularak siz, tercih ettiğiniz bölümlerin kontenjanları, koşulları ve en küçük puanları göz önünde tutularak, puanınızın el verdiği en yüksek tercihinize yerleştirileceksiniz.

* Ek yerleştirmede de aynı harç ücretini mi ödeyeceğim?
Daha önce yerleştirilen öğrencilerle aynı hakka sahip olduğunuz için kazandığınız bölümün belirlenen harç ücreti neyse onu ödeyeceksiniz.