ach adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
smile adsl , süperadsl bunların alt yapısını babam mı sağlıyor sim kart ile çalışan laptopları göreli 3 yıl oldu turkcell çıkatalıda yıllar oldu
turkcell connect kart yurtdışında yaşayıp takip etmişsin fakat türkiyeyi unutmuşsun sanırım
kusura bakmayın ama aynı ücret avrupadada var..ama bir hattan başka hat çekemezsin..
Avrupadaki fiyata bakarken
40$ ~ 28£'ya kaç mbit hat bağlanıyor
İnternetten bulduğum eski fiyatlar böyle ki şu an'da pek farklı değildir.
Fransa 20 Mbit 35$
İsveç 24 Mbit 35$
Japonya 47 Mbit 38$
Smile adsl alt yapısını telekom sağlayabiliri ama demekki bu adamlar telekomdan daha ucuza veriyorlar ise çok ucuza alıyorlar.Olay bu zaten benin anlatmak istediğimde bu rekabet işin içine giriyor. Rekabet girmese ise biz zaten şuan bu kadar hızı bu fiyata kullanamazdın..

Geçen 2 sene önce 128 - 256 aylık 50 ytl öderken , modemi kendim 150 ytl alırken , üstüne birde bağlantı ücreti 60 ytl verirken..

şimdi 2mbit sınırsıza 50 ytl veriyorsun.. Bağlantı ücreti yok , modem beles ,
demekki bunlar rekabetin bize kazandırdıkları..

Turkcell connect iyi biliyorum ama işte bu gelecekteki benim dediğim sistem değil yani sadece connect değil.. adamlar 4 mbit aylık 20 euro ve baz istasyonu üzerinde istersen köyde gir dağda gir internete diye veriyor..

İşte bunu verdiği için özel sektörle hiç bir zaman yarışamazsın..Açıkca şu sadece devletin sırtından yiyenleri özel sektör yedirtmese zaten karı oradan eder..

Yani 1 sene sonra interneti x firma 10 ytl verirken devlet 50 ytl vermek zorunda idi.Bu yüzdende batma yakın idi. Yada THY gibi batmadan sadece vergilerle ayakta durmak idi. THY bile şuan halen kar edemeyen bir devlet şirketi..