belirtmiş olduğun özelliklerdeki bir dedicated sunucuya 3 x 1000 kişilik shoutcast radyo server kurarsan kaldırır hiçbir sorun olmaz, sadece %30 a yakın ram yer. 1000 kişilik irc de kurarsan buda yaklaşık %20 ye yakın ram harcar. %10 da (varsa) sitenin ram harcadığını düşünürsek %40 da sisteme kalır. biraz kasılma olur ama seni idare eder. radyoda anlık dinyeyici sayısı serverın ethernet ve hat çıkışına bağlıdır. bildiğim kadarıyla 100 mbps uplink ve 100 mbit hat çıkışı olan serverdan 32 kbps kalitede yayın yaparsanız 310 kişiye online radyo dinletebilirsin. tbi bu durumda irc yi kullanamazsın
şöyle bir öneride bulunayım. eğer radyonu anlık 150 kişinin dinleyebileceğini düşünebiliyorsan 250 kişilik bir radyo aç (ilerde arttırılabilir). 500 kişilik veya unlimited acsanda farketmez irc aç. varsa sitenide kur. sistem bunu rahatlıkla kaldırabilir ve takılmalarda olmaz. 2000 gb bandı sadece 1 radyo ve 1 irc ve 1 site ile aşabileceğini hiç sanmıyorum. hosting firmaları aşmıyorsa sende aşmazsın merak etme. umarım bu yazdıklarım size saçma gelmez. ama doğrusu budur.
bu arada söylemeyi unuttum ondan edit yaptım

belirttiğiniz özelliklerdeki bir sunucuya hosting firmaları (tahmini olarak) 10 radyo 10 irc 100 site kurup öyle çalıştırıyor bilginiz olsun. sizde ona göre hesap yapın işte