Tabi gülüm de ben sana cevap vermedim ki , aklıma gelen şarkı sözünü yazdım hani konu biraz soğusun diye..
Mantıklı cevaba gelince ; Hiçbir ülke , özellikle kendi yasaları olan , hiçbir devletin sömürgesi olmayan , kendi ekonomisini dışarıya bağlı bile olsa yönetebilen , dış borçlanma da ÜLKE olarak kabul edilen ve hatta olimpiyatlara sporcu bile gönderen ülke bu kadar stratejik plandan aciz olamaz..
Basit bi' örnek ; Biz Rusya ile savaşıyor muyuz ? En sıkı müttefikimiz Amerika olmasına rağmen Rusya ile herhangi bi' sürtüşme ya da İran ile yaşıyor muyuz ? Hayır.
Neden ; Bu ülkenin strateji geliştirici 10larca müsteşarı var , her ülkede elçiliğimiz var ve her ülkede sözümüz geçiyor az ya da çok.. Bi' locamız var en azından.. Gürcistan hükümeti eğer bu tarz dengeleri kurabilmiş olsaydı evet dediğin konuda belki doğruluk payı vardı ama Gürcistan yıllardır Rusya ile sürtüşme içerisinde..
Yani kalkıp Türkiye demedi ki ya da Amerika ; Rusya ile sürtüşmeye gir hatta Güney Osetya'ya özerklik izni verme , bizim çıkarlarımız söz konusu.. Yok böyle bi' şey , geçiriyorsan bile sil aklından..
BenceAmerika 80 de Irağa yaptığını şimdi GÜrcistana Yapıyor.Sebebide BTC boru hattı ve Orta Asya ve Hazar Denizi'nden gelen enerji yolları.Gürcistan ordusunu Amerika ve Türkiyenin eğitip silahlandırdığı da var, sizce neden ?