Merhabalar,

Öncelikle bugün başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum sizlere;

Web sitemizdeki ödeme bildirimlerinin toplamı olan 1070 YTL parayı çekmek için Yapı Kredi bankasının bankamatiğine gittim. Bankamatiğe kartımı soktum ve anında kartımı yuttu makina.

Bankaya girdim dedim böyle böyle kartı sebepsiz yere yuttu dedim, kartımı aldılar ve şubeden bir bayana verdiler. Bayan makinanın kartı neden yuttuğunu araştırma amaçlı kimliğimi alarak bilgisayar başına oturdu. Birkaç tedirgin hareketten sonra beni süzmeye başladı (bir an benden hoşlandı sanmıştım) daha sonra genel müdürlüğü aradı ve kartım hakkında birkaç şey söyledi.

Daha sonra eliyle ağzının önünü kapatarak gizlice birşeyler söyledi benim duymadığımı sandı ama ben duydum, genel müdürlüğe söylediği; "müşteri şu anda karşımda duruyor, polis çağırıyım mı?" idi. Ben bunu duyar duymaz telefona sarıldım ve avukatımı aradım, avukatıma ulaşamadım ve kapattım telefonu. Daha sonra bayan da kapattı telefonunu ve ne gibi bir sorun var hayırdır dedim, Xxx XXX isimli kişiyi tanıyormusunuz dedi bende düşündüm düşündüm düşündüm soyadının çok sık görüştüğüm bir müşterimle uyuştuğunu farkettim.

Bu müşterim 18 yaşının altında ve benimle birçok alışveriş yaptı, temmuz ayında 1400 YTL' ye yakın para ödedi bana. Fakat ödediği paraları babasının Yapı Kredi kredi kartından gizlice aktarmıştı ve babası bunu farkederek benimle iletişime geçmişti.

Babası, bizim kartının şifresini çalarak para çektiğimizi düşünmüş önce, daha sonra çocuğun abisi beni biliyormuş o devreye girdi böyle böyle dedi... Bende dedim ki XXX isimli kişiye yani parayı gönderen kişiye şunları şunları yaptık şöyle bir site yaptık, ayrıca birisine site yaptıracağını ve o siteden 2000 YTL alacağımızı söylemişti ve anlaşmıştık fakat ortada 2000 YTL yokmuş bize yalan atmış dedim.

Daha sonra belirli bir ücret karşılığında kendisini affettiğimi ve sitelerini filan teslim ettiğimi söylemiştim, babası ise daha sonradan oğlunu affetmiş ve anlayış göstermişti. Fakat bu süre zarfında bankaya benim adıma suç duyurusunda bulunmuş. Yani ben verdiğim hizmetle beraber aldığım para için suçlu ve hırsız durumuna düştüm polislik oldum.

Bankada adamı aradığımda adam ben o suç duyurusundan vazgeçtim dedi ama şubeye gidip şikayeti geri almamış, yarın şikayeti geri alacağımı söyleyince polisler devreden çıktı, şubeylede iletişime geçildi. Şimdi asıl konu şurda; 18 yaş altı iş yapınca bu ve bunun gibi birsürü sorun çıkıyor. Bu bana ders olmuş oldu bundan sonra sitede üyelik sırasında TC kimlik numarası isteyeceğim.

TC kimlik olmadan satış yapmayacağım. Siz, siz olun 18 yaş altı iş yapmayın. Benim kartım şu anda bankada, suç duyurusunda bulunan kişi yarın şubeye gidebileceğini söyledi ve benim bugün bankadaki parayla ve bankayla olan tüm işlerim iptal oldu. Arkadaşlar birdaha tekrarlıyorum siz siz olun sakın 18 yaşında birisiyle iş yapmayın, hele ki 200-400-500 YTL nin üstünde bir işse bu işte birşeyler vardır yani...

Bu 18 yaş altı arkadaşta hosting işi yapıyordu ve hatta bu forumdan banlanan birisi. Forumdan bi arkadaşımı da 400 lira dolandırmış sanırım. Ben yinede gençliğine veriyorum birşey demiyorum...

Eğer babası çocuğunu affetmeseydi mahkemelik olacaktık, mahkemeyi bi şekilde kazanırdım fakat değmez yani...

Suç duyurusunu kaldırdıktan sonra bende olan tüm domainlerini, sitelerini iade edip ilişkiyi keseceğim zaten...

Bu fikrimi sizlerle paylaşmak istedim, hoş görün.

Saygılarımla,
Emre AŞAN