Ben de kapalı kaynak kodlu sistemleri alacak kadar salak olduğumuzu nasıl düşünüyorsunuz onu merak ediyorum.
Ben düşünmüyorum malesef öyle f-16'ların kaynak kodlarının gizli olduğunu cümle alem biliyor örneğin bu linke bir bakın derim
ABD, teknoloji transferini neden engelliyor ?
ayrıyeten linkteki bu yazıya dikkatini çekerim;
KOCATEPE SAVAŞ GEMİMİZ BÖYLE BATIRILDI
Kıbrıs ve Kocatepe olayında hepinizin bildiği Kocatepe'nin yunan gemisi olarak batırılması hikayesi'de hala hafızalardadır. Elektronik yönlendirme ile Türk uçaklarına gönderilen yanlış sinyal yönlendirmesi sonucu bölgeye giren Türk savaş gemileri ile Savaş uçakları birbirlerini düşman olarak tanımlayarak ateş açmışlardır ve dost ateşi ile Türk gençleri hayatlarını kaybetmişlerdir.Bu olayın 1974'lerde gerçekleştiğini belirtmekte fayda var. Şu anki teknoloji ile bunun çok fazlası yapmak mümkün.
Elektronik karşı-tedbir sistemleri, savaş uçaklarını, düşman radar ve silahlarına karşı koruyor. Yazılım kaynak kodları da, bu sistemlerin en önemli parçası. Türkiye, bu konuda teknoloji transferi verilmesiyle, söz konusu yazılımların, kendi tanımladığı güvenlik ihtiyacını karşılayacak şekilde milli olarak hazırlanmasını istiyordu. Buna izin vermeyen ABD ise, sistemlerin, kendi kurduğu Standard şekilde kullanılmasını ve Türk tarafının değişiklik yapamamasını istiyor. Görüldüğü gibi ABD ilerde olacak olası bir savaşta (olmamasının dileriz tabii) Türk savaş uçakların kontrol etmek istiyor!!