maalesef destek sıkıntısı yaşadığımız konulardan birisi bu. yine de kısıtlı da olsa verdikleri destek için teşekkür ediyorum. başka destek sitesi olmamasından ve birilerinden çekindiğim için etmiyorum bu teşekkürü. kısıtlı da olsa yardım sözkonusu. onun hatrına.. Ayrıca ücretli destek yanında gerçekten ücretsiz kullanım için sunulmuş bir phpbbportal var.. bu da çok güzel. ama onda da sorduğunuz sorunun cevabını alamadıktan sonra ne anlamı var. mesela cevapsız bir çok soru var panoda..

Türkiye'de phpbb konusunda rekabet olmaması acı verici. sınırlı site var ve onların yaklaşımları da çok farklı. aniden kırıcı olabiliyorlar. tamam zamanlarını buna harcıyorlar ve getirisi olmalı da. kimse karşılıksız yardıma zorlanamaz. ancak yol her zaman ücretli desteğe çıkıyor Türkiye'de phpbb yardım denilince.

Bunları bir tartışma amacıyla yazmıyorum. Ama genelde Türkiye'de web tasarım ile ilgilenenler birbirimize yardım etmeyi seviyoruz. Bir çok web sitesi kardeş site olarak bile kabul edebiliyor diğer bir rakibini..

Peki phpbb diyince neden kaynak bu kadar az.. Arayınca, didikleyince bile bulunamayan çözümler oluyor zaman zaman.

Dediğim gibi amacım problem yaratmak değil. Sadece alternatifler olmasını isterdim.