Oncellikle osman arkadasa Tesekurlerimi belirtmek istiyorum benim gibi bilmeyenleri aydınlattıgı icin aynı zamanda benim gibi anlamayanları kandıran hostingcileride kınıyorum. Osman arkadas umarım bu konuda bana yardımcı olursunuz. Su anda bir arkadaslık sitem bulunuyor 250 gb hardisk. 2 gb ddr 500 gb aylık trafik anlık cıkıs 10 mb havuz. Burda sorunum ozellikle gunduzleri sitede online sayısı 50 60 kisi olunca sitede cok kasma meydana geliyor aksamları 5 10 kisi oldugunda ise herhangi bir sıkıntı yaratmıyor uye sayısı cogaldıkca sorun daha da buyudu. Yazınızdan anladıgım kadarı ile bu sorun anlık cıkısın 10 mb olmasından dolayı kaynaklanıyor. Bu sartlarda Nasıl bir makina almalıyım anlık cıkısı kac olmalıdır bu konuda tecrubenizle yardımınızı bekliyorum. Saygılarımla
Sorununuzun sunucudaki bağlantı ile ilgili olduğunu sanmıyorum.. 500GB trafik 2mbit hattı 7x24 kullandığınızda çok rahat bitirebilirsiniz. Aktif olarak 10Mbit kullanıyor olsaydınız yani 1 yada 2 hafta içinde trafik limitiniz biterdi.
Sunucunuzda ne tür bir sorun olduğunu görmeden söylemem yanlış olur ama olabilecek sorunlar şunlar.
- Hizmet aldığınız yerin hat kapasitesinin yetersiz gelmesi
- Sunucunuzda yer alan sitelerin sunucuya çok fazla yük getirmesi
- Sunucuda optimizasyon benzeri sitelerin sunucuya yüke oranı ile ayarlama yapılmaması
- Kullandığınız scriptin çok fazla MySQL sorgusu gönderiyor olması
Gibi bir çok neden sıralayabiliriz. O nedenle bu konu ile ilgili sitedeki server administrator bölümüne girip konu açmanız daha sağlıklı olacaktır.