Bir çoğumuzun internet ile ilgili onlarca projesi vardır. Bu projeleri hayata geçirmek için çoğu kez bulunduğu konumu bilgi düzeyini ve imkanlarını hazmetmek gerekiyor...
Bazılarımız çok iyi odaklanarak bunları yavaş ve emin adımlarla hayata geçiriyor. Bazılarımızsa daldan dala hoplarken düşüp bir yerlerini kırıyor...
Ben bir konuda buradaki deneyimli deneyimsiz hatta yaşları benim yarım kadar olan ve bir çoğunun pırıl pırıl niyetlerle internet dünyasında çalıştığına ve geleceğin iş adamları olduğuna inandığım gençlere bir şey danışmak istiyorum:
Tasarım kodlama bilgisi sınırlı olan ve kaydadeğer getirisi olacağını düşündüğü projelerini hayata geçirmek isteyen birisi için; bu projelerin hayata geçirilmesi konusunda iyi ve ahlaklı bir php,ajax vs kodlayıcı ile ortak olmak ya da ona güvenmek dışında üçüncü bir alternatifi olabilir mi? Yurtdışı forum ve freelance sitelerinde bir çok kişi çok profesyonel bir şekilde ve uygun fiyatlarla çalışıyor, ancak onlara laf anlatmak hintlilere bir şey tarif etmek özellikle anlaşmaya çalışılan ingilizcenin iki tarafın da anadili olmaması nedeniyle oldukça zor. Araplarla da yıllarca aynı soruyu yaşadım ve anadili ingilizce olan milletler de fiyat konusunda gerçekten uçuyorlar.
Ayrıca hayata geçirmeyi düşündüğüm ve orjinalliğine inandığım projelerin çalınmaması konusunda batılılara güvenmek de çözüm değil tabii. Her ne kadar proje fikrinden çok başarının işin yoğurt yeme kısmı ile ilgili olduğunun farkında olsam da yine de kaydadeğer ayrıntılar düşündükten sonra bunların bir kalıp olarak başka bir çok işte kullanılmasına üzülürüm.. Dolayısıyla bir şekile aklımdaki projeleri en makul ve güvenilir şekilde ama mutlaka sonuçta bana da bir an önce fayda sağlayacak şekilde hayata geçirmek istiyorum..
Not : lütfen allah aşkına yaşıma başıma hürmeten konuyu eleştirmek ve iptal etmek için değil fikir alıp fikir vermek için cevaplayın konuyu. ha baltalamak istiyorsanız ve bu not a gıcık oluyorsanız verin -rep i gitsin ama baltalamayın...