Muharrem TAÇ hocamdan yine güzel enstanteneler. Ben kendisini bilişimin her dalıyla alakalı olduğunu biliyordum ama son 2 yıldır bilişimin komedi tarafındada yer alıyor. Bence çok güzel. Sitesinde yayınladığı gibi sizlerle paylaşıyorum.

Nasrettin Hoca'nın bilgisayarı durup duruken kapanmış.
Nasrettin Hoca demiş ki:
-Ben zaten reboot edecektim.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nasrettin Hoca arkadaşının serverını almış bir süre kullanmış ve geri verirken yanında bir PDA vermiş.
Arkadaşı sormuş:
-Hocam bu ne?
-Senin server doğurdu.
Aradan zaman geçmiş Nasrettin Hoca yeniden aynı arkadaşın serverını almış. Fakat bir türlü geri vermemiş. Arkadaşı serverı istemeye gitmiş. Nasrettin Hoca da demiş ki:
- Senin server sistem down.
- Nasıl olur Hocam. Koca server down olur mu?
- Doğurduğuna inanıyorsun da down olduğuna niye inanmıyorsun bre densiz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nasrettin Hoca'nın bilgisayarına lamer girmiş. Arkadaşları konuşmaya öğüt vermeye başlamışlar:
-Hocam firewall koysaydın,
-Hocam updatelerini yapsaydın,
-Hocam antivirüs kursaydın...

Nasrettin Hoca sinirlenmiş.

-Ulan hep bana kızıyorsunuz, lamer'ın hiç mi suçu yok.

Bill Gates Nasreddin Hoca'nın köyüne birsürü Windws server vermiş. Bu serverlar yazılım lisanları, update'ler ve danışmanlık ücretleri nedeniyle köylülerin altından kalkamadığı bir meblağa ulaşmış.

Köylüler Nasreddin Hoca'ya giderek:

-Hocam sen bizim büyüğümüzsün gel şu Bill Gates'e gidelim bu serverları alsın ucuz serverlar alıp Linux kuralım, cluster yapalım demiş.

Hoca da;

-Tamam tabi olur zaten ben özgür yazılımın en büyük savunucusuyum demiş ve önde Nasreddin Hoca arkada köylüler yola düşmüşler.

Yol gittikçe Nasreddin Hoca'nın arkasındaki köylüler azalmış. En sonunda Bill Gates'in karşısına Nasreddin Hoca tek başına çıkmış ve demiş ki:

- Ey yüce haşmetlü Bill Gates, senin bu windws 2003'ler bizi kesmedi sen bize windws 2008 ver. ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Micrsoftçu Nasreddin Hoca open source portal açmış.

Open source camiası gülmüş ve:

- Yapma hocam hiç koca open source camiasında bu portal tutar mı? demiş.

Nasreddin Hoca cevap vermiş:

-Ya tutarsa!.
--------------------------------------------------

Bir gün arama motoru GOOGLE Hocaya kıyak olsun diye anasayfaya hocanın resmini koymuş. Fakat resme tıklandığında hasreddin hoca yazıyormuş.
-EE hocam bu ne iş. Koskoca Nasreddin Hoca , şimdi Hasreddin hoca mı oldu ???

Hoca cevap verir.

-EEE ben de zaten bunu demek istemiştim.
Bunu mu demek istediniz? nasreddin hoca

[sonuncusu bana ait ]