Bu pr yi en güzel anlatan yaklaşım bence Takva benzetmesi...
Mesela benim 3. yılına girecek olan bir sitem pr4 fakat bu sitenin muadili piyasada çok. O kadar çok linkleşme, orjinal içerik yaptım fakat yine pr4 oldu. Çünkü sitenin genel havası bana göre max pr5 olabilir. çünkü kategorisi matematik> sınavlara hazırlık içerik ise %80 standart içerikler, %20 orjinal içerik. Bu yüzden orjina içeriğiin etkiside genelin içinde kayboluyor gidiyor.
Diğer yandan 3-4 aylık bir sitem ise sınavlara hazırlık > matematik uzaktan eğitim sitesi bu site de pr4 oldu. bu taze sitenin yapılış amacı, içeriği ( sadece 2 sayfa da olsa ) Tr deki örneklerinden çok farklı. Bu siteyi ne kadar kasarsam kasayım max pr6 olur. Çünkü içerik olarak daha fazlasını görebilecek kapasitede değil.
Yani pr pazardaki domateslerin kalite kalite fiyatlandırılmasına yarıyor da diyebiliriz. Bizim ülkemiz sitelerinin %30' u tamamen spam, %40 yarı spam, %20-25 i ise gereksiz orjinallikte ya da site mimarisinin eksiklerinden dolayı çarpık siteler.
Mesela şunu dikkatli inceleyin adobeturk kaç yıldır yayındadır ama sadece bir forum sitesidir, bilgi paylaşılır prsine bakamdım 3-4 tür, ama mmistanbul onlardan daha yeni olmasına karşın prsi 8 dir. çünkü mmistanbul çok fazla yurtdışı etkileşimi olan, haberleri ilk duyuran, ortak organizasyonlar yapan ve bu organizasyonları yurtdışı ortaklarıyla birlikte duyuran bi sitedir.
pr0 ama 1. sayfadayım diyenlerede şu örneği gösterelim, Hz. Musa ile firavun kapışırken, iravun nehri ters yönde aktırır, Hz. Musa şok olur... Hz. musa'ya Allahtan gelen yanıt şudur: " Firavun daha çok dua etti"... Yani googleda da herşey çok açık değildir. Senin siten belki orinalleri kadar içerige sahip değildir ama orjinallerinden daha kolay ulaşımı vardır. kullanıcı rahatlığı daha çoktur..
pr # ( eşit değildir ) Arama sıralaması.....
pr = sayfa kalitesi
dünyada server, ahirette iman diyerek bitireyim