Haberlerin ana telif Hakkı İHA, CHA, A.A ve Anka gibi ajanslara aittir, diğer haber siteleri derleme yaparlar ve o sekilde telif hakkı olurlar.

Bu ajanslara abone olmadan kimden cekersen cek ve ne kadar kaynak gösterirsen göster basın belaya girer cünkü işin özünde haberin gercek sahibi ajanslardır.

A.A. bu işi takip etmesi için özel bir firma ile anlasmıs ve telif üzerinden gelir elde eden muhabirler kendi haberlerini ve fotoğraflarını cok sıkı sekilde denetliyorlar.

Bir büyük haber sitesi tanıdığım 27 Bin USD telif ödedi.

Bir arkadasımda Google'dan koyduğu bir resmin telifimi olur diye ısrarla adamla inatlasti sonuc 4-5 bin YTL arkadasa girdi.

Ajans yakalarsa abone ol diyerek sana bir şans verir, ancak muhabir yakalarsa 1-2 bin YTL'ni almadan bırakmaz cünkü muhabir icin iyi rakamdir, hele ki havadan gelen bir para olunca.

Ayrıca ajanslara abone olman diğer sitelerden cekebilirsin anlamınıda tasımaz, teker teker izin alman lazım.

Ps: 3 ajansada aboneyim bilinçli ve cok bilgili sekilde yazdım zaten hepsiyle teker teker görüştüm, bir kac haber sitesi ile görüştüm tüm bilgileri öyle edindim ve abone olmak zorunda olduğum farkettim.