Açıkcası derdini anlatamamışsın...
Ayıca verdiğin sorgularda probleminle alakalı değil.
ben anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalışacağıım.
Şimdi senin X sitende (siten.com) URL'ler siten.com/indir.php?adi=DoğuWeb WEB Analiz Programı diye gidiyor. yani Filrtelemeler Programın Adına Göre Yapılıyor. (Tabii .htaccess kullanıyormusun permalinkler için onu belirtmemişsin o yüzden standart anlatacam)
Örnek verdiğim gibi yapılıyorsa URL'ler, Doğal olarak sen bi önceki sürümdeki dosyayı eklerken adını DoğuWeb WEB Analiz Programı diye belirtirsen tabiiki veriler karışacak. (Aslında karışmıyacak sen sorguyu yaparken order by'ları neye gore vermişsen ilk o veriyi gosterecek)
1.
Şimdi sorunun bu ise, yapman gereken tek şey sorgunu "adı" ile değilde "id" ile yapman.
URL : siten.com/indir.php?id=1234
indir.php sorgusu : $sorgu=mysql_query("Select * from program where id='".$_GET['id']."'"); (güvenlik önlemleri yani filtrelemeleri es geçiyorum).
2.
Sen hem adı hemde id ile çekmem lazım diyorsan..
URL : siten.com/indir.php?adi=DoğuWeb WEB Analiz Programı&id=1234
indir.php sorgusu : $sorgu=mysql_query("Select * from program where adi='".$_GET['adi']."' and id='".$_GET['id']."'"); (programların isim alanı "adi" varsaydım).
3.
Eğer bu işlemleri .htaccess ile SEO-SEF amaçı yapıyorsan ise bunu belirt ona göre başka bir yol izlemn lazım (hiçbir değişiklik yapmadan sadece adı ile çekersen adının yanına rastgele bir numara verecez tabbiki sitendeki sorguların işleyişine göre bu)
URL : siten.com/DoguWeb_WEB_Analiz_Programi-5458.html
Kolay Gelsin.