Gitmedim Van'a ama Doğu Anadolu'nun en gelişmiş şehirlerinden biri olduğunu duydum, gerçekten çok güzel bir yermiş. Nihayetinde bir üniversite ve bunun faydaları çok büyüktür kente.
Küpe, düşük bel muhabbetine gelince, pek çok üniversitesi olan yer bu olayları aşmış durumdadır. Benim okudum yer olan Hendek'te üniversite ilk açıldığında arkadaşımın arkadaşının kulağındaki küpeyi çekerek kulak memesini kopartmışlar (yada kanatmışlar) ama aradan 3-4 sene geçtikten sonra ne küpeli öğrencilere birşey deniliyordu nede düşük bellilelere. Yani uyum sağlanıyor ki Van'da bu olayları çoktan aşmıştır eminim ki.
Ayrıca oraya giderken yolda çok şaşırırsınız özellike otobüsle giderken, mesela ben Muş'a giderken Ankara'ya kadar Türkçe müzik çalıyor daha sonra Kürtçe müzik çalıyor ilk yadırgıyorsunuz ama bu olay hep böyle alışıyorsunuz. Ayrıca yolda rütin aramalar yapılıyor, özellikle Malatya'yı geçtikten sonra. Ama sizi ilgilendiren bir durum olmaz.
Kış şartları ağır geçer, hazırlıklı olmalısın ama çok korkma oranın -35 derecesi İstanbul'un -1 derecesinden daha iyidir.