Benim anlayamadigim konu hep su olmustur....

Google 10 binlerce kisilik muhendis ordusuyla Hakia'nin yaptigi degisik kalabaliktan siyrilma yontemlerini, veya benzer arama motorlarinin guzel ozelliklerini calarsa nolacagi?

Hakianin takimi yaklasik su anda 15-20 kisi.... Manhattan dan yurutuyorlar isi.... Bir ara CV gondermeyi bile dusunmustum .Net developerlar aradiklari icin

------
Software Developers
Experience required in programming languages of C#, C++, Java, ASPX, SQL, and .NET environment. Degrees in mathematics, statistics, and computer science are preferred.
----

Kafamin almadigi konu ise, gercekten Microsoft teknolojileri uzerine yatirim yaparak o kadar performansli bir arama motorunun altindan nasil kalkabildikleri....

SQL Server gercekten bu kadar gucluydu de benmi simdiye kadar farkedemedim..... Yada farkli bir veritabani sistemi mi kullaniyorlardir acaba... Hep indexlenen verilerin nerede saklandigini merak etmisimdir....

Bu arada okumadiysaniz ve bu konuyla ilgilieniyosaniz "Search" kitabini oneririm..... Google'in nasil hayata gecirildigini ve buyudugunu bastan sonra anlatan bir kitap...