Arkadaşım bu önerilerimi uygularsan muhtemelen işine yarayacaktır...
Eğer kasan kapalı bir yerdeyse onu daha havadar biryere taşı
Kasanın fan girişleri açık olmalı..Masaya falan dayamadığından emin ol
Kasanı en son ne zaman temizledin.Her 3-4 Ayda bir İşlemci soğutma peteklerini temizlemelisin
Kasan için yeterli havalandırma fanı varmı.Yoksa her bilgisayarcıdan temin edebilirsin 3-4 lira birşey. takması da kolay
Bunlar sıcaklıktan dolayı olan durumlardı
Tune Up programını kurup Register hatalarına gözat. Hataları temizlet.
Disk Birleştirme işlemini ayda 1 uygula.
Antispyware programıyla taratmayı dene
Gereksiz programları ve Falza oynamadığın oyunları program ekle-kaldırdan kaldır
Sistem başladığında otomatik başlayan programlardan gereksiz gördüklerini kaldır.Mesela benim kaldırdıklarımdan örnek verim. Winamp, Adobe, Flashget, Deamon tools, Nokia pc suite vs... Hatta msn de otomatik açılıyorsa bunu da kaldırmanı öneririm.Pc rahat açılsın daha sonra manuel çalıştırırsın ben öyle yapıorum ve pc nin açılma hızında gözle görülür bir rahatlama oldu.
Geçici internet dosyalarını sil
Başlattaki gereksiz program kısayollarını kaldır
Masaüstünde eğer fazla kısayol yada dosya varsa onları masaüstüne bi klasör açıp oraya gönder.Bu inanılmaz rahatlatır bilgisayarı.
Eğer çok kasıyorsa masaüstü arkaplanı kullanmamanı öneririm.Bu da çok etkili olacaktır.
Eğer Görsellikten de ödün veririm, bilgisayarım rahat çalışsın yeterki dersen; Bilgisayarıma sağ tıkla özelliklere gir, ordan Gelişmiş ve Ayarlar a gir. Orda En İyi Performans İçin Ayarla Seçeneğini Seç.Ancak bunu seçerken Görselliğin Azalacağını unutma.
Bunların hepsi birlikte bilgisayarında %30 a kadar bir hafifleme sağlayacaktır...Eğer son adımı da uygularsan %40 civarı rakam veririm sana..
Ancak unutma ki bilgisayarlara kullanım durumuna bağlı olarak 1-2 yılda bir format atılır. Düzenin bozulur ancak bilgisayar kendine gelir.Format atmaktan kaçınma..
Haydi sağlıcakla kal.. Anlatım tamamen bana ait şu an yazdım.. Emeğe saygı bi rep verebilirsin