eee yani? heyecanla bekliyoruz cümlelerini tamamlayacak olan yüklemleri.
Priapos, gıcıklık mı yapıyorsun bilmiyorum ama ben şahsi düşüncelerimi aktaracağım gene de.

Öncelikle Tevrat'ta bu yazıyor diye, direkt olarak Yahudi mezhebi falan denmesi hoşuma gitmedi. Bu insanın kendi inancını aklama çabası gibi birşey.
Tevratta yazılanı yahudiler en son ne zaman uygulamış bir de bunu irdelemek lazım kendimizce..
Şu cümlemi şöyle açıklayayım:
Alıntı
Yahudilerin kendi dini talimat ve emirlerinden kaçışlarının bir örne*ği, Hayberli Yahudilerin, Hz. Peygamber'e karar vermesi için getirdikleri dava idi. Dava şöyle idi: Hayber'in Yahudi eşrafından bir erkek ile bir ka*dın arasında gayri meşru ilişki olduğu ortaya çıktı. Tevrat'a göre ikisi zina suçundan recm'e mahkûm edilmeliydiler. Yani, cezaları, taşlanarak öldü*rülmekti (İstisna: Bölüm. 22-âyet 23-24). Fakat, Yahudiler bu cezayı uy*gulama cesaretini kendilerinde bulamadıkları için Hz. Muhammed (a.s.)'i hâkem tâyin ettiler. Bundan önce Hz. Muhammed'in vereceği karar hak*kında anlaşmışlardı. Eğer Hz. Peygamber'in kararı "recm" ise kabul edil*meyecekti, ama kararı başka türlü ise kabul edilecekti. Dava Rasûlullah (a.s.)'a gelince o da "recm"e karar verdi. Fakat Yahudiler bunu kabul et*mediler. Bunun üzerine Hz. Peygamber kendilerine, "dininizde bunun ce*zası nedir" diye sordu. Yahudiler de hafif bir cezadan söz ettiler ve "bu*nun cezası, kırbaçlamak ve suçluların eşeğe bindirilip halk arasında dolaştırılmasıdır" dediler. Rasûlullah (a.s.) kendilerinin, yemin ederek, Tev*rat'ta evli bir erkek ve evli bir kadın arasında yapılan Zina'nın cezasının ne olduğunu söylemelerini istedi. Yahudiler yine yalan söylediler. Fakat bun*lardan biri İbn Sûriâ ki bizzat Yahudilerin ifadesine göre Tevrat'ın en bü*yük âlimiydi, hiç ses çıkarmadı. Rasûlullah kendisine hitaben, "Sizleri Fi*ravun'dan kurtarıp Tûr (dağında)'da size şeriat veren Allah'a yemin ederek söyle, Tevrat'ta Zina'nın cezası gerçekten bu mudur?" dedi. İbn Suria şu cevabı verdi: "Eğer siz bana yemin ettirmeseydiniz cevap vermeyecektim. Gerçek şu ki, zina fiilinin cezası "recm" (taşlanma) dir. Fakat bizde zina fiili çoğalınca, hâkim ve hükümdarlarımız başka bir uygulama ge*tirdiler. Buna göre büyük ve zengin kişiler bu suçu işleyince onlara bir şey yapılmazdı, ama aynı suç küçük ve fakir kişiler tarafından işlenince onlar taşlanıp öldürülürdü. Fakat daha sonra halktan sert tepkiler gelmeye başlayınca, Biz Tevrat'ın kanununu değiştirdik ve artık zina yapan erkek ile kadını kırbaçlar ve yüzlerine boya sürüp eşeklere bindirip halk arasın*da dolaştırırız" dedi.
Peki İslam dünyasına nasıl girmiş? Şer'i hukuk yüzyıllarca neden insanları taşlayarak öldürmüş. Kuran'da böyle bir hüküm kesin olarak yok. Mezhep farklılığından dolayı uygulayan müslümanlar var tabi ki. Bu konudaki ilk fetvalar(!)
Buhari, Müslim Hudud, Ebu Davut'un kitaplarında görülmüş. Yukarıdaki kısasda bulunan Hz. Muhammed'in uygulaması da delil olarak gösterilmiştir bu fetvacılar tarafından Velhasıl, bu vahşet yüzyıllardır sürüyor ve İslam dünyası bunu hep desteklemiş.