ben yabancı marka kullanmamaya bakıyorum,
hatta bankada bile Türk bankalarını tercih ediyorum,(iş,garanti,akbank,vakıf,ziraat, gibi)
neden paramı yatırayım ki, yabancı bankaya
o yerli dediğin bankalarda fonlarını yabancıya satıyorlar. hepsi yabancı sermaya ile dönüyor. aldığın tüm ev kredileri, araba kredileri yabancılara satılıyor, bu bankalar sadece aracı acente gibi çalışıyor.
hadi onu bırakın ülkemiz imf ile dönüyor tamamen yabancı sermaye.
coca cola israil ordusuna yardım ediyormuş.. ee google da amerikan ordusuna yardım ediyor. amerikada vergi veriyor. sizin tüm adsense gelirlerinizin bir kısmı amerikan ordusuna gidiyor. adsense de kullanmayın o zaman. yabancı host ta almayın.
böyle bi dünya olabilirmi. bu şekilde anca 3. dünya ülkesi olursunuz içine kapanık.
turkuaz suyu içersin. tadını beğenmezsen içmezsin. sağlıkla alakalı bi sorunu varsa gider biyerde analiz yaptırırsın, yeraltından yasa dışı çekiyorsa gider şikayet edersin dava açarsın. bi laf atıyorsan ortaya ispatlarsın.
ama bizde nerde.. en kolay işi yapıoz bu böyledir. nerden biliosun ... biliyorum işte öyledir.... sen öyle dediysen öyledir canım..
biraz araştırın, kafadan sallamadan..
bi arkadaş güzel bi örnek vermiş, bu kadar sağlık meraklısısınız da neden sokakta satılan midye pilav nohuta karşı çıkmıyorsunuz? tozlar içinde açıkta satılan simite laf atmıyorsunuz? neden ekmeği poşete sokamıyorsunuzda 50 kişinin ellediği , burnunu ve şeyini karıştırdıktan sonra ekmeği eliyle seçenlere itiraz etmiyorsunuzda, neden herkesin çöpünü yerlere atmasına itiraz etmiyorsunuzda, neden bu dünya için 1 ağaç bile dikmiyorsunuzda
lafta kalabalık yapıyorsunuz ?
turkuaz içmeyin... neden ? radmin öyle dedi.. tamam içmeyiz.. neden? çünkü biz koyunuz... blogumada yazıyorum.. neden? dedik ya koyunuz...