516 , 512 benim abartı rakamım @kuleli , kullanıyorum ara sıra
üniversite bana birşeyler kattı ama beklediğim kadar değildi
maraş üni de okuyordum dedim bir çukurova ya geçiş yapayım yaptım , orasıda kesmedi istanbul üniye geçtim oradan
üçüncüde de birinci idim bölüm olarak hiç birisi kesmedi bilg müh.ler , e-e mühler , öğretim görevlileri yar doç lar , ve 2 tane de prof geldi derslerime sanırım hepsini cebimden çıkarırırm
belki elektronik olarka iyidir ama bilgisayar programcılığı olarak çok ahım şahım birşeyler gösteremediler kendini yetiştiren aldı başını gitti ama sorun burada kurs la mühendis olunur mu ise cevap hayır tabi düşünme , akademik düşünme katmıyor değil 1-2 hoca biraz ufkumu açmadı da değil üni de hazır şeyleri kullanma isteği gitti sınavda hocaya sövüyosun bu sorulur mud iye ama terleterek cevabı verdiriyor ve sonra da ufkunu açıyor

hazır birşey kullanmamaya çalışıyorum ufakta olsa büyük te olsa kendim yapmaya kalkışıyorum tabi mantığın el verdiği ölçüde örneği sql class ı çok gerek yok hazırlarına kendin rahatlıkla yapabilirsin sık kullanılan kalıplar belli , ajax oylama bakarsın hazırlara bir dünya kod kalabalığı , ajax suggestion diye birşey var yine bir sürü kod kalabalığı ama mantık yürüterek %10 u kadar kod yazıp halledebiliyorsun ama smarty gibi harkülade bir template motoru dururken oturup da template sistemi yazmak mantığa pek yatkın değil ... vs.vs. örnek uzatılabilir düşündüklerimi kişisel deneyimlerimden anlatma yoluna gittim başka türlü zor olurdu yazıya dökmem kusurm varsa affola