H5PY0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Araştıran adamın hali bir başka oluyor.. Ben de geçen sene ilahiyat ile görüştüm dini açıdan sakıncalı olmadığını fakat insanın kendisine acı çektirmesinin günah olduğunu belirtmişlerdi.
Fakat bir din adamı da olaya şöyle bir bouy getirmişti : "Dinimiz insanları güzelliğe teşvik eder, insan bunu beğenerek severek güzel görünmek adına yapıyorsa hiç bir şekilde sorun teşkil etmez."
İslamı yaşayıç biçimine saygım var. Araştırmak bu değildir yalnız birine sorup istediğin cevabı almak bunun senin açından veya sorduğun kişi tarafından doğruluğunu belirtmez. İslamda hükümler bir kişi tarafından fetva edilmez.

Benim konuda verdiğim HADİS idi. yani dini açıdan bir delil. Gusul abdesti alma konusunda normal abdeste konusunda, Kat'ı bir delil olmamakla beraber kabul edilir de dilmezde diyen alimler var.
İnsanın kendine zarar vermesi ve bunun dışında Ayet ve Hadis te de belirtildiği üzere,

Veşm; hem eziyet, hem de Allah’ın yarattığı güzel sûreti değiştirip bozmak olduğu için çirkin bir harekettir. İnsanları bu kötü işe teşvik eden şeytandır. Cenâb-ı Hak bu durumu şöyle özetliyor: “Şeytan dedi ki: Elbette senin kullarından belli birtakımı alıp onları saptıracağım. Onlara kuruntu kurduracağım, develerin kulaklarını yarmalarını emredeceğim, Allah’ın yarattığını değiştirmelerini emredeceğim. “ (en-Nisâ, 4/119) Hz. Muhammed (s.a.s.) “Allah’u Teâlâ dövme yapan ve yaptırana kaşlarını incelten ve güzellik için dişlerini törpüleyip Allah’ın yarattığı şekli değiştiren kadınlara lânet etmiştir. ” (İbn Hacer el-Heytemî, ez-Zevacir, Mısır 1970, I, 141) demiştir.

Araştırmak nedir önce bunu öğrenin lütfen.