Biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış. Eğer PC'siz yapamıyorum, rüyalarıma dahi giriyor diyorsanız (genele hitap ediyorum) PC & İnternet Bağımlılığı hastalığına sahipsiniz demektir. Nasıl ki mideniz, başınız, beliniz ağrıyınca, dayanılmaz bir hal alınca mecbur da olsa doktora gidiyorsanız bu mevzular da öyle işte. Bedenin doktoru olur da ruhun doktoru olmaz mı?

Bir de şunu anlamıyorum. Aklı eren de ermeyen de "git kız bul, karı-kız ortamına ak" demiş. Gittikçe kronikleşen bir durum bizimkisi. Yani kız ayarlamayla PC'den soğuyacak değiliz. Çok çok 2 - 3 saat takılırsan, eve döndüğünde yine PC'nin başına geçersin.

Harbi harbi PC'yi bırakacağım diyorsan kaldır PC'ni evinden. Evde zamanın geçmediğini anlayınca mecburen dışarı çıkacaksın çünkü ev bunaltacak seni. İşte o vakit kendini sıkarsan bi' parça bu asosyallikten kurtulabilirsin. En kralından PC bağımlısıyım ama uyuduğum zaman rahat uyuyorum, işim varsa gidip hallediyorum (gelip yine PC başına geçiyorum o ayrı), arkadaşlar çağırırsa PC'yi kapatıp gidiyorum, ortam varsa gidiyorum. Hayatınızı %100 engelliyorsa gidip profesyonel ellerden destek alın, utanılacak bir durum yok ortada. Ama dışarda yapacak birşey yok, işim olunca da hallediyorum yine de PC'de takılıyorum diyorsanız bence ortada sorun yok.

PC candır .