Alıntı
Kurs Kesinlikle Şart Değil Gitmemen Daha İyi Olur
Bu sözünle insanları yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Evet, birisi kursun ilk günlerinde bu aleti kullanmanın çok zor olduğunu düşünecektir, Ama verilen dersleri gerçekten isteyerek evde tekrarlayan, tıpkı öğretmenin gösterdiği gibi yapana kadar çalışmaktan bıkmayan, bu işi çok rahat öğrenir.
Ben yaklaşık 4-5 ay boyunca internetten bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Parmaklarım çok alıştı, hiç zorlanmadan perdelere hakim oldum (nota ve dizileri öğrendim), akor ve ritmleri de az çok kavradım. Ama internetten öğrendiklerim hiç bir şekilde yeterli olmadı. Kursa gitmeden olmaz arkadaşım. İllaki oldurmak istiyorsan, kursta 3 ayda öğreneceğine internette 6 ayda öğrenirsin.
Şöyle bir şey var. İnternetten öğrendiklerim, kursta her şeyi çok hızlı kavramamı sağladı. Yılların tecrübesi bir öğretmenim var, harika bir insan. Her şeyi o kadar hızlı öğrenmeme çok şaşırıyor (internette kendimi geliştirdiğimi söylemedim

)
Son diyeceğim şey; gitarı öğrenmek istiyorsan, düzenli ve istekli çalışacaksın. Öss yi kazanmak istiyorsan aynı şekilde.. Yani bir şeyi başarmak istiyorsan çalışacaksın arkadaş. Çalışmayana ekmek yok.