Bu forumda buna benzer bir konu okumuştum. Orda "çok bilgisayar başında kalmak çok şey öğreneceğiniz ya da çok gelir edeceğiniz anlamına gelmez"

Günde 25 saat bilgisayar başında oturman demek, sitelerinin hiti artacağı anlamına gelmiyor. Ya da çok şey öğreneceğin anlamına gelmiyor. Kendimden örnek vereyim, ben de çok bilgisayar başında otururum ama yaptığım iş 1-2 saatlik işi geçmiyor. Geri kalan şeyler hep zaman kaybı. Önemsiz şeyler.

Bence yapman gereken şunlar;

1. Bir plan oluştur. Planında 1 günde siten için ne kadar içerik ekleyeceğin, ne kadar link alacağın, veyahut kaç makale okuyacağın sabit olsun. Mesela sitende, bir içerik eksikse, onu ekle ve hemen kalk. Zamanın değerini bil yani. 2 saatlik işi 2 saatte yapma. 1 saatte yap. çabuk bitsin. kalk bilgisayarın başından.

2. "Kalkıp da ne yapacağım?" diyorsan o kadar çok şey var ki, mümkünse bir arkadaşınla sinemaya git, onunla sohbet et, veya ne bileyim yemeğe çık. Başlarda sıkıcı gelebilir, bilgisayarı özleyeblirsin, ama geleceğin açısından buna 1-2 hafta dayandın mı, bilgisayar eski çekiciliğinden uzaklaşır. Çünkü gerçek hayat da çok önemli, çok zevkli ve çok yararlı şeyler edinirsin. Sanal alem nedir ki? Sadece siteni kurarsın. İçerik eklersin. Dizinlere eklersin. Oldu bitti. Veya canın gülmek ister. açarsın youtube'u komik şeylere bakarsın.

3. Spor yap. Spor özürlü olduğunu da düşünme. mutlaka yapabileceğin bir spor vardır. Hiç beceremiyorsan bile, uğraş. Becerip becermemek mesele değil. Beceremeyip, uğraşsan da bu sana gerçekten çok artıları olur. hiç bir sporu yapamıyorum diyorsan, en basitinden masa tenisi öğren. 1 haftada hiç oynamamış olsan da işi yavaş yavaş kaparsın ve masa tenisi bağımlısı olursun. ben öyle oldum açıkcası. Çok zevkli. . KIR ZİNCİRLERİNİ

İşte bu gibi şeyleri önereceğim sana. Ben de bağımlısıydım bir zamanlar ama artık yavaş yavaş, spor felan yapmaya başladım.