SrcCkr söylediklerine tamamen katılıyorum bende 2 yıllık pc programlama okudum ama okula gitmeden önce uğraştığım bir işti. ve hiç girmediğim dersler oldu. tabi arada gittiklerimde

Değişiklik olsun diye okudum. ve çalıştığım hiç bir yer bana diplomamı sormadı yaptığım işleri yapabileceklerimi sordu.
Okulda göreceğin eğitim hakkında şunu söyleyebilirim. Tek faydası hocan iyi ve seninde öğrenme azmin varsa belki birşeyler öğrenebilirsin. sakın söyle bişey düşünmeyin gidecem bana programlamayı öğretecekler. Sadece size nasıl öğrenebileceğinizi gösterirler oda hocalarınız iyi ise şans işi İnternet programcılığı dersinize Haritacı hoca gelir ve DW kodlama yaptığınız için dersten atılıp hocayla papaz olma ihtimali de yüksek.
Lafın kısası diploman işe yaramaz. ama şunu yapabilirsin 2 yıllık okuyarak DGS ile 4 yıllığa geçiş yaparsın ben öyle yaptım. DGS için 2 yıllık oku bence diploması yoksa para etmez.
Diğer arkadaşın verdiği örnek istisnadır söylediği üzere joker yani bilgisi fazla birisi ki el üstünde tutuluyor yoksa diploması için değil