Evet arkadaşlar bir çoğumuz belki aylık 1000 ytl üzerinde para kazanıyoruz. Ama yine aynı şekilde bir o kadarda masrafımız oluyor. Ben her ay birşeyler biriktirmeye çalışıyorum ama bir türlü başaramıyorum ki birgün başarırsam diye söylyorum. Paramızı nasıl değerlendiririz. Bir bankada açılan vadesiz hesaptamı yoksa faiz'e mi yoksa herhangi bir şekilde kar ortaklığınamı yatırırız. Ben genelde vadesiz hesapta tutarım paralarımı ancak aşağıdaki yazıyı okuduktan sonra biraz fikrim değişti gibi.

Faiz haram değil mi? / HABER 3

Benim 1000 ytl param var ve bu parayı vadesiz hesapta tutmanın biraz mantıksızca oldugunu düşünüyorum. Çünkü hayatta hergün birşeylere zam geliyor. Belkide 1000 ytl para diğer ay 995 ytl oluyor ama biz farkına varmıyoruz. Bu yüzden paramı aylık %1 faiz veya kar ortaklığına yatırmak biraz daha bana mantıklı gibi gelmeye başladı. Bunu gerçekten bir kar amacı değil paranın değerini koruması amacıyla olduğunu düşünüyorum.

Şimdi eski devirde düşünelim siz devenin 10 altın olduğu bir devirde 10 altın borç alıp 1 ay sonra 11 altın verirseniz bu gerçekten faiz, tefecilik olurdu. Çünkü deve hep 10 altındı. Ama şu an benzin fiyatlarından yola çıkarak şunu diyebiliyorum. Benzin 6 ay önce 3 ytl iken 1000 ytl param vardı ve şimdi 3,5 ytl param ise 1000 ytl'de kalmış. Yani yaklaşık olarak %17 zarardayım ben. Paramı faize yatırsaydım 6 ayda en fazla 1100 ytl olacaktı ve belkide enflasyon denen canavarla bir bakıma yetişebiliyor olacaktım. Bu gerçekten benim için bir kar olmayacaktı. Ve kar etmediğim birşey benim için faiz olabilirmi ki? Benim fikirlerim bunlar arkadaşlar. Allah hepimize hayırlı kazançlar nasip etsin.