Arkadaşlar, yer sağlayıcısı sıfatı sadece ticaret yapanlara verilmiyor. Bugün bakanlıklar ve bazı diğer devlet kurumları da bu belgeyi alıyor. Bazı ticari şirketler de sadece tahsis ettikleri kendi şirket birim ve hizmetlerinin ulusal internet ağına çıkmasından dolayı bu belgeyi alıyor. Yer sağlayıcılığı demek sadece hostingçilik demek değil. Bir şekilde genel yayın ağına veri gönderip alan o yeri sağlamak demek
Gelelim resellerlere, vpslere. Siz açık açık "ben vergi kaçırıyorum" demek ve bunu belgelemek istiyorsanız gidin ticari kimlik sahibi olmadan faaliyet belgenizi alın. Sonra da maliye sektör sektör dolaşırken sıra bizim sektöre geldiğinde hesabını vermeye çalışın...size kalmış.
Tekrar söylüyorum, bunu söylemekten dilimde tüy bitti. Ticaret yapılacaksa ticari kimlik şarttır. Para kazanmak istiyorsanız 3-500 liraya bir firma kurun; şahıs kuruluşu yani. Şahıs kuruluşları çalışma adresi olarak evinin bir odasını gösterebilir. Orada nasıl çalışıyorsanız çalışın. 50 liraya fatura bastırın, 10 liraya kaşe yaptırın. Alın vergi levhanızı odanıza asın.
Yok olmaz, ben hem para kazanacağım hem de 3 kuruş masraf yapmayacağım. Ben sadece alsatçı olup komisyoncular gibi çalışacağım diyorsanız, o zaman zaten gidin bir şirketle anlaşın, kurun sitenizi o şirket üzerinden satış sonlandırın. Kendi payınızı alın, destek sistemine de birkaç saat vakit ayırır hem buna izin veren şirkete hem kendinize fatdalı olursunuz.
Aksi takdirde bu vergi bu sektörde ve bundan sonra sizin yakanızı bırakmaz.
Herkes bir şey tutturmuş yorum yapıyor. Şahıslardan vergi levhası istenmemesi konusu da böylelikle yanlış yorumlanıyor. Adam ticaret yapmak maksadıyla soruyor, bir kişi de demiyor ki bunun için vergi mükellefi ve ticarete yetkili olmalısın. Bu uygulama dolaylı da olsa sektördeki kayıt dışı faaliyette bulunanları kayıt altına alacak ya da sektör dışına itecek. Bu gerçeği görmezden gelmeyin. 3 günlük harçlık çıkarma derdinde olanları teşvik etmememiz lazım.