Herkeze Meraba Arkadaşlar
Hepinizin Bildiği Gibi
Google`nin
1-
Sitesine Yeteri Kadar Özen Göstermeyen
2-
Kopya İçerik Kullanan
3-
Sadece İndex Sayfasından Oluşup İçerik Barındırmayan
4-
Sitesi Eski Dahi Olsa Birden Bire Aşırı İçerik Ekleyen
5-
Yeni Açılmış Sitelerin Hızlı Yükselmesini Önleyen
Kısacası Sitesine Özen Göstermeyen ( Eski Ben Gibi ) Webmaster`lar İçin Uyguladığı Bir Filtreleme Sistemi Var.
Bununda Adını Hepiniz Çok İyi Biliyorsunuz.
SandBox
Şu Unutulmamalıki
Google SandBox ve Kullandıgı Algoritmalar Hakkında Detaylı Bilgi Vermedigi İçin
SandBox Filtresinin Nasıl Çalıştığı Yada Gerçekte Var Olup Olmadıgı Hakkında
Google Tarafında Açıklanan Hiç Bir Resmi Belge Yada Evrak
Yoktur. Konuşulanlar Tamamen Varsayımlar Üzerinedir.
Öncelikle Şunu Bilmeniz Gerekir
Google Sitesiyle Haşır Neşir Olan Webmaster`ları Seviyor. Siz İlk Önce Kendi Sitenize
Saygı Gösterinki Daha Sonra
Google`dan
Saygı Bekleyin. Oda Size Gereken
Saygı`yı Göstersin.
SandBox`a Düştükten Sonra Hemen; Eyvah!!!
SandBox`a Düştüm
SondBox Nedir ? SandBox`tan Nasıl Çıkarım Gibi Bir Çok Arama İle Panik Halinde
Google`nin Kapısını Çalıyoruz ve Taraf Taraf
Forum Sitelerini Dolaşarak Kafa Patlatıyoruz, Moralimiz Bozuluyor, Canımız Sıkılıyor.
Yukardaki Olayların Hepsi Benim Başımada Geldi Aynı Şekilde Taraf Taraf
Forum Siteleri Dolaştım. Moralim Bozuldu, Hitler Düştü Falanda Filanda Kafa Patlattık Yani Bu Olaya. Ama Bunca Üzüntüye Değmezmiş Onu Anladım. Kendi
SandBox`taki Sitemi "29" Günde Çıkarmayı Başardım. Yaşadıklarımı ve Yaptıklarımı Sizlerele Paylaşmak İstedim`ki Benim Gibi Bu Duruma Düşen Webmaster Arkadaşlarımda
Boşu Boşuna Üzülmesinler Sıkılmasınlar. Yaptıklarımı Anlatim. Herşeyin Çaresi Var Unutmayın.
Öncelikle
SandBox`a Düşen Sitemin Tüm İçeriklerini Sistemden (Ftp) Sildim. Daha Sonra Siteme
Son Sürüm Wordpress ve Full Seo Kurdum. ( Burdaki
Amaç Sitenizin Eski Sorunlu İnfo`sunu Düşürerek Tamamen Yeni Bir Site Görünümüne Gelmesi ve
Google Google Dostu
Bir Site Oldugu Göstermektir.)
Daha Sonra Siteme Günde 4-5 Güncel İçerik Eklemeye Başladım ( Haber Spor Müzik Gündem Siyaset Artık Aklınıza Ne Geliyorsa ) Tabi Tamamı
Klavye İle Yazılan İçerikler ve Daha Önce
Google Botlarının Aynı İçeriği Başka Tarafta Okumadığı Konular Eklemiş Oldum. Bunuda Yaptıktan Sonra
Web Yöneticisi Kısmından Sitem İle Alakalı
Google`ye İndex`li Ne Kadar Sayfam Varsa Hepsi İçin Silinmesi Talebinde Bulundum. "6" Gün Sonra Tüm Sayfalarım Silinmişti. Şimdi Sabır ile Hergün Düzenli 4-5 Güncel İçerik Ekleyerek Yeni İndex`in Okunmasını Bekledim. "15"ci Günde Yeni İndex`im Okunmuştu. "20"ci Günde Tekrardan
Web Yöneticisi Kısmına Girerek Sitem İçin Yeniden Değerlendirme İsteğinde Bulundum. "22"ci Gün Sitem İçin Kalite Bir Kaç Toplist Bularak Ekledim Pr6 Pr7 (Yalnız Fazla Abartmayın 5 Taneyi Geçmesin ) Ve "29" Gün Geldiginde Bu
SandBox İlletinden Tamami İle Kurtulmuş Oldum. Asıl Önemlisi Bundan Sonra Başlıyor Sitemiz
SandBox`tan Çıktı Diye Sitemizi Boşlamak Yok. Belirledigimiz Sistem Çerçevesinde İlerlemeye Devam Etmeliyiz. Sitemizi Boşlarsak Aynı İllete Tekrardan Yakalanmamız İçten Bile Değil. Yukarda Söyledigim Gibi
Google Sitesiyle Haşır Neşir Olan Webmaster`ları Seviyor. Önce Kendimize
Saygı Gösterecegiz Sonra
Google`dan
Saygı Görecegiz.
İnşallah Anlattıklarım ve Yazdılarım
SandBox İlletinden Kurtulamayan
Webmaster Arkadaşlarıma Yardımcı Olur. Saygılarımla...
Not ; SandBox`tan Çıkma Sürem Zarfında Bana Her Türlü Desteği Gösteren " SohbetGibi " Nickli Arkadaşımada Çok Teşekkür Ederim