Karşılaştığım bazı wp sorunları ve nasıl çözdüğümü sizle paylaşmak istedim arkadaşlar.aaynı sorunla karşılan arkadaşlara inşallah faydam dokunur.
Özür dileriz, bu anahtar yanlış gibi görünüyor:hatasının çözümü
2,5,1 bloglar için :
Özür dileriz, bu anahtar yanlış gibi görünüyor..
parola sıfırlama hatasının çözümü :
wp-login.php dosyasını açın
Kod:
Kodunu
Kod:
Alıntı
if ( empty($key) || preg_match('/[^a-z0-9]/i',$key) != 0) {
Kodu ile değiştirin.
wordpress bloğunuzu hosttan hosta taşıdınız yada üzerinde oynamalar yaptınız admin panele giremiyorsunuz.işte bir öneri size.umarım işinize yarar.test edildi onaylandı tarafımca
htacces dosyasını silin boş bir tane dosya atın ftpnize ve cmod 666 yapın. wp-admin silin tekrar yükleyin. sorun hallolacaktır.bende oldu
WordPress eklenti eklemek, nasıl eklentiyi eklerim, nereye yüklerim, eklentiler hakkında
Alıntı
Eklentiler WordPress'in işlevlerini artırır, geliştirir. Yüklediğiniz eklentileri buradan etkinleştirebilir ya da etkisizleştirebilirsiniz.
Bir eklentiyi yüklemek için yapmanız gereken sadece eklenti dosyasını wp-content/plugins dizininizin altına kopyalamak.
siteniz.com/wp-content/plugins dizininin içine atın. Siteniz.com/wp-admin ile giriş yaptıktan sonra Eklentiler sekmesini açın artık etkinleştire biliyorsunuz...
wordpress Cpu Kullanımını Düşürmek !!!
Arkadaşlar özellikle wp kullanımında bikaç ay gibi süreden sonra blogda eğer eklenti vs çoksa sıkıntılar başlıyor.yavaşlama, cpu konusunda dertler falan...cpu hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar yükselebiliyor.ve tabi ki hostcunuz varsa yandınız.direkt kapı dışarı..bu konuda ben de sıkıntı yaşadım ve işe eklentileri bir bir kapatmakla başladım malesef özellikle sayfa sayaç eklentisi ve sitemap çok yoruyor sistemi. bu konu hakkında araştırma da yaptım ve uyguladım.sizlerle de paylaşmak istedim.benim cpu şuan % 3-4 falan umarım aynı kabusu tekrar yaşamam ve sizin için de umarım böyle bir sorun olmaz.okuyun ve uygulayın tavsiye ediyorum
http://www.wpturkiye.net/wordpress-t...-canavari.html
Alıntı
Bildiğiniz üzere wordpress çok fazla cpu kullanımı isteyen bir script ve bu nedenle bir çok üyemizden cpu kullanımının nasıl düşürülebileceğine dair yardım talepleri alıyoruz. WpTürkiye ekibi olarak kendi deneyimlerimizden yola çıkarak bu konuda size 2 önerimiz olacak, önerilerimizi uyguladıktan sonra cpu kullanımızda belirgin bir düşüş olduğunu göreceksiniz.
1) Aşağıdaki eklentiler sitenizde kuruluysa derhal kaldırın.
autolink
ajax-comment
useronline
2) Linkteki eklentiyi kurarak gereksiz ayar verilerinizi silin
http://www.wpturkiye.net/wordpress-t...-canavari.html
eklenti ve alıntının kaynağı :
Cpu Kullanımını Düşürmek || WordPress Destek
Wordpress'te yazılarınızın içine ya da yanına Reklam Yerleştirin !
işte yolu
arkadaşlar reklamlarınızın yazınızın yanında ya da içinde görünmesini istiyorsanız işte uyguladığım yolu anlatıyorum size
öncelikle admin panele girin.oradan tasarım ya da görünüm tema editörünü seçin.yandaki dosyalardan single.php(Tekil Yazı) yı açın chmod 777 olacak.bu arada
sonra oradan şu kodları arayın : <div class="entry">
bu kodu buldunuz mu tamam artık gerisi kolay.temanıza göre istediğiniz yere:
<div style="float:left;">
reklam kodu buraya gelecek
</div>
bunu ekliyorsunuz.left yerine right de yapar sağ tarafa da alabilirsiniz kodu.
işte bu kadar kolay gelsin
teknohaberci