Olay Eskişehir Mithatpaşa İlköğretim Okulunda Geciyor
İlköğretim Haftası dolayısı ile okulda etkinlikler vardı.
Saygısız bir saygı duruşu ve arkasından başlayamayan ve sürekli bozuk çalan İstiklal Marşı sonrası etkinlik başladı.
Bu etkinliği genelde 2. sınıf öğrencileri düzenlediği için, Okunan şiirler, söylenen marşlar hepsi onların küçüklüğünün vermiş olduğu sevimlilikle gayet güzel gidiyordu.
Ve ortaya halk oyunları kıyafeti giymiş çocuklar çıktı. buraya kadar herşey gayet hoş görünüyordu. Müzik başladığında bişeyler beni rahatsız etmeye başladı. Ve şarkının sözleri başladı. Nasıl bir alaka kurulmuşsa Halk Oyunları kıyafetli çocuklar Ankaralı Namık adlı şarkıcının ne anlam içerdiği belli olmayan sözleri ile bel kıvırıyorlardı. Bu gösteri geçen sene hazırlandıkları gösteri olduğu için çocuklar bunu öyle çok çalışmış ve ezberlemişlerdi ki hem oynuyor hem söylüyorlardı. Aşağıda şarkının bazı bölümlerini vereceğim sözler hala beynimde zonkluyor inanın.
salla yavrum salla çevir çevir dönder titret
salla bidenem salla o yanada bu yana salla
salla yavrum salla evir çevir gıvır cevir salla
ne kadar sallarsan salla dona düşer son damla.....
adım çıktı dokuza inmiyorki sekize
gözlerime iyi bak
mikroskopunan bak mikroskopunan
yakından çekil çekil
benziyommu kerize
salla kız salla
yar üstünene yar seven
allah korusun
lan yenge dover valla
ölmez ama dert alır
ata vurdum belleme
gir koynuma terleme
heryanım senin olsun
ruhsatla veriyim
uçkuruma elleme aman ha...
Bir eğitim kurumunda üstelikte anaokulu ve birinci sınıflarında bulunduğu bir ortamda, kim, nasıl oluyorda bu yozlaşmış sözlerin olduğu, türkçenin resmen katledildiği bu şarkıyı okul bahçesinde bangır bangır çalabiliyor. İsteyen istediği müziği dinlemekte özgürdür, ama bunu bir eğitim kurumunda çocuklarımıza dinletemez, empoze edemez.
Biz çocuklarımız Türkçeye, Ülkesine, Ata'sına sahip çıkan bir çocuk olarak yetiştirmeye çalışıyoruz, ama görüyorumki eğitiminin önemli bir bölümünü üstlenmesi gereken kurumlar aynı titizlikte değiller.
Bir veli ve bir Türk Vatandaşı olarak bu ayıbı kınıyorum.