Albümü uzun uzun inledim.Büyük keyif aldım.Vasat bulduğum şarkı yok.
Birden çok favorim var ama ''İnziva'' şarkısı ayrı bi güzel.Ondaki sözler,beat ayrı bir hava & tat veriyor..

Albümü Karantino Embryo ile karşılaştıracak olursak çok büyük farklar var.Kolera o albümde daha bi sert söylemişti.Ayrıca o albümün lirikleri çok ağırdı,herkesin anlaması imkansızdı..Bu albümde öyle sorun yok.
Dikkat ettiğim bir diğer nokta ise Kolera'nın sesi. Hani derler ya Kadife Sesli,tam öyle işte..
Dinlerken büyük bir haz alıyorum,şarkılar içimi okşuyor,mutlu oluyorum..

Genel olarak ''Kolodelphia,Taş dibe Düşmez ve Bu şarkıyı zevk için yaptık'' bu şarkıların neden konulduğu merak ediliyor.
Bu şarkıyı zevk için yaptık içini bonus track olarak görüyorum.Albümde olması benim daha bi hoşuma gitti.
Diğer şarkıların albüme konulacağı uzun zaman önceden belliydi.
Kolera büyük bir incelik yaparak bunları bize hediye etti.Bunu yapmayabilirdi de..
Bunlar önceden verildi diye,önemsiz şarkılar gibi bir hava yaratılıyor.Bunu yapanlar büyük yanılgıya düşerler..
Bir daha ''Kolodelphia'' gibi şarkı bulamayabilirsiniz.

Albümde bol bol scratch şov beklerdim.Beklediğim gibi olmadı.
Az ve öz olmuş..
''Yorgunella'' daki şov harika.. Gerçekten dinledikce ''budur'' diyorum.
Beatleri de çok beğendim.Değişik soundlar var.Özelikle ''İnziva'' şarkısının backgroundunda çalan müzik..
Sırf o kısmı sıkılmadan yıllarca dinleyebilirim.

Albümün iç kapakları harika olmuş.Çok hoşuma gitti.Renk uyumu harika.Okurken insanın gözleri ışıldıyor

Albümden en az 2 şarkıya klip çekileceğini düşünüyorum.
Biri İnziva diğeri ise Aşuk ile Maşuk olabilir diye tahmin ediyorum.

Albümü 4 gün dinledikten sonra bu yorumları yapabildim.Dinledikce daha bi güzelleşiyor albüm.Bu böyle sürecek.
Gerçekten bir başyapıt olmuş.

Teşekkürler Kolera